Zvezda spremna za Ligu šampiona (©Starsport)
Zvezda spremna za Ligu šampiona (©Starsport)

Zvezdina 23 za Ligu šampiona: Bez Lazara Nikolića i Aleksa Viga

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 09:34

I Edmunda Ada naravno...

Crvena zvezda je spremna. Ili se barem nada da je spremna. Ali utisak sa strane je da je ovo, bar po imenima i širini sastava, najjači tim crveno-belih u 21. veku. Da li će tako biti i u praksi ostaje da se vidi, ali na papiru zaista deluje jako, barem za srpske uslove. Kad je Liga šampiona u pitanju – šta god da je prvak Srbije uradio ovog leta opet bi bio autsajder protiv Mančester Sitija, inferioran u poređenju sa Lajpcigom, dok ćemo o tom Jang Bojsu tek da sudimo.

No, da vidimo šta kaže taj papir. Jer u Nion je otišao onaj sa 23 imena koji će ove sezone predstavljati crveno-bele u grupnoj fazi Lige šampiona. Nije moglo više, jer je za širi spisak potreban i veći broj takozvanih „homegrown“ fudbalera, odnosno onih stasalih u klubu, a od takvih među starijima Zvezda ima samo Srđana Mijailovića i Uroša Spajića.

Izabrane vesti

Što naravno ne znači da Barah Bahar neće moći da pozove i nove Zvezdine klince, samo što oni idu na B listu, sasvim odvojenu. Tu bi recimo mogli da budu Kosta Nedeljković, Jovan Mijatović, Jovan Šljivić...

Kada ipak govorimo o iskusnijim igračima, na spisku licenciranih igrača za Ligu šampiona nema Edmunda Ada, koji bi trebalo da naredne sezone igra za Novi Pazar, Aleksa Viga, on već dugo nije u Baharovom vidokrugu, ali ni – Lazara Nikolića što je verovatno i najveće iznenađenje, jer on je ipak sakupio neke minute u prvenstvenim sudarima.

Tamo će uostalom i moći da nastavi da igra, jer svima je jasno da će Bahar morati da rotira.

TIM CRVENE ZVEZDE ZA LIGU ŠAMPIONA

Golmani: Omri Glazer, Zoran Popović, Nikola Vasiljević

Odbrana: Miloš Degenek, Naser Điga, Aleksandar Dragović, Uroš Spajić, Srđan Mijailović, Nemanja Milunović, Milan Rodić

Vezni: Osman Bukari, In Bom Hvan, Mirko Ivanić, Uroš Kabić, Gelor Kanga, Kings Kangva, Aleksandar Katai, Vladimir Lučič, Stefan Mitrović, Marko Stamenić

Napad: Žan Filip Kraso, Šerif Endiaje, Piter Olajinka.



tagovi

FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara