Godfri Stiven (ⒸAnatoli Redzin/Shutterstock.com)
Godfri Stiven (ⒸAnatoli Redzin/Shutterstock.com)

Zvezdaši iz Belorusije ocenjuju Godfrija: Ofanzivno odličan, defanzivno mora još da radi

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 16:44

Nemanja Milić i Nikola Antić za Mozzart Sport o utisku koji je na njih ostavio potencijalni bek crveno-belih

Aksel Bakajoko je stigao, čeka se ozvaničenje povratka Slavoljuba Srnića, a "kuva" oko Duška Tošića, Aleksandra Dragovića, Filipa Sinkernagela...

U međuvremenu, Mozzart Sport vas je obavestio i o interesovanju Crvene zvezde za levog beka beloruskog Isloča, Godfriju Stivenu.

Izabrane vesti

Reč je o mladom reprezentativcu Nigerije, za kog bi crveno-beli morali da plate određeno obeštećenje, jer ima ugovor koji važi još godinu dana. Pominje se obeštećenje od 250.000 evra.

Nešto više o ovom fudbaleru za naš portal pričali su bivši Zvezdini igrači, Nemanja Milić i Nikola Antić, koji su kao članovi BATE Borisova i Šahtjor Soligorska vodili direktne duele sa Nigerijcem.

"Najbolji je igrač Isloča. Neumoran je, izuzetne fizičke sposobnosti, a pritom zna da igra, da centrira. Mlad je, samim tim može još mnogo da se razvija i napreduje", rekao nam je Milić.

Pohvalan je bio i Antić.

"Mlad je i perspektivan. Ima dobru levu nogu. Plus mu je što je igrao konstantno i bio standardan. Ima dosta utakmica u nogama. Igrao je dobro u ekipi koja je generalno starija. Koliko sam mogao da vidim igrač je pozitivnog karaktera", utisak je levog beka šampionskog Šahtjora.

I jedan i drugi konstatovali su da bi Godfri morao da poboljša igru u odbrani.

"Mogao bi još malo da popravi defanzivnu igru i postavku, ali to se može korigovati sa dobrim taktičkim trenerom. To je samo neki moj utisak. Ofanzivno na njega uvek može da se računa i ja znam na svom primeru da sam imao velikih problema sa njim po toj strani. Mislim da je sad pravo vreme da napravi transfer i da njegova karijera krene uzlaznom putanjom. Može mnogo toga da napravi ako se sa njim bude pravilno radilo", smatra krilni napadač BATE-a.

Dejan Stanković je često tokom prvog dela sezone koristio formaciju 3-5-2 u kojoj igra i Isloč, tako da - ukoliko dođe - ne bi trebalo da ima problem sa adaptacijom na trenerove zamisli.

"Igrali smo jedan protiv drugog, on je u Isloču igrao u sistemu 3-5-2. Više je napadački nastrojen nego u defanzivi, ali je mlad i ima prostora za napredak. Može da se razvija u dobrom pravcu", zaključio je Antić.

Piše: Jovan TERZIĆ



tagovi

Godfri Stiven

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara