Šerif potpisao za Zvezdu na 3+1, Turcima sutra 1.500.000 evra, za mesec još 500.000 i kasnije još toliko

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 22:09

Igrač doneo odluku da napusti Adanu posle eliminacije od Genka

Danima su trajali pregovori čelnika Crvene zvezde sa turskom Adanom oko transfera senegalskog napadača Šerifa Endijaea i večeras su uspešno privedeni kraju.

Posle peripetija i kompilkacija koje su trajale ceo dan, Endiaje je večeras uz posredstvo agenta Stefana Stojića potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom na tri godine plus će imati opciju da se saradnja nastavi za još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Prema detaljima sporazuma, srpski šampion je obavezan da turskom klubu već sutra isplati 1.500.000 evra, za mesec dana još 500.000 a onda u razvučenim ratama u budućnosti još oko 2.000.000 evropskih novčanica što ceo transfer zaokružuje na oko 4.000.000 evra. Uz dodatak da ceo iznos ne pripada turskom klubu već određeni procenti idu i na račun kineskog Šangaj Porta iz kojeg je Senegalac došao u Tursku.

Endiaje je u Adanu stigao iz Šangaja prošle zime praćen slomom kineskog fudbalskog tržišta. Prvo na šestomesečnu pozajmicu tokom koje je dao osam golova na 12 mečeva turske Super lige, a onda je ovog leta otkupljen. Odlično je započeo i ovu sezonu, upisao po gol i asistenciju na dva meča u ligi, a četiri puta je bio strelac u šest kvalifikacionih mečeva za Ligu konferencije gde je Adana pod dirigentskom palicom Patrika Kaljverta lako eliminisala Kluž i Osijek da bi u plej-ofu ispala od Genka ne penale.

Taj meč je bio inicijalna kapisla za Senegalca da se odluči za odlazak. Nezadovoljni ispadanjem u egal dvomeču, navijači turskog kluba su igrače na društvenim mrežama zasuli porukama neprijatne sadržine zbog čega je Endiaje saopštio upravi kluba da odlazi. To je bila šansa koju je čekala Crvena zvezda i od prošlog četvrtka su trajali naporni pregovori koji su završeni večeras. Endiaje ima 27 godina, u Evropu je došao sa 18 kada je potpisao za belgijski Bevern ali se tamo nije naigrao. Usledio je transfer u hrvatsku Goricu gde je igrao odlično i obezbedio prelazak u turski Goztepe kao jedna od najskupljih prodaja u istoriji hrvatskog kluba. U obe sszone u Goztepeu je dao po 10 golova u turskom šampionatu i tada prešao u pomenuti Šangaj Port.

Klub sa Marakane ima rok do ponoći da dovede pojačanja koja mogu biti registrovana za Ligu šampiona i u ovim momentima se ulažu maksimalni napori da se završi transfer južnokorejskog reprezentativca Hvan In Boma iz Olimpijakosa.



tagovi

Šerif EndiajeLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara