Zvezdina želja sve dalje od Marakane: Late Lat dobio pozive iz Španije, Švajcarske i Bugarske

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 18:48

Napadač Atalante posle odličnih partija u pripremnom periodu sve traženija roba

U jednom trenutku bio je praktično pred vratima Marakane, ali kako je vreme prolazilo, tako se Emanuel Late Lat sve više udaljavao od Crvene zvezde. Zapravo, pitanje je uopšte da li će napadač Atalante na kraju i pojačati srpskog šampiona, jer ponude samo pristižu na adresu fudbalera iz Obale Slonovače. Od Španije, preko Švajcarske do Bugarske.

Sve je suštinski bilo rešeno još pre više od mesec dana. Zvezda se dogovorila sa Atalantom oko obeštećenja, bila je spremna da igračevu platu iz Bergama učetvorostruči, dao je i 24-godišnjak pristanak, samo da bi se potom predomislio i izrazio želju da zaigra u atraktivnijoj ligi od srpske.

Izabrane vesti

U međuvremenu se Late Lat pridružio i pripremama Atalante, pa iako ga je italijanski klub stavio u izlog, nije Late Lat želeo da se preda i bude samo broj u predsezoni. Došao je naoštren i pokazao da je igrački sazreo posle sezone provedene na pozajmici u Sankt Galenu. Bio je strelac u prvoj pripremnoj utakmici po povratku protiv Valerijane, spakovao het-trik Pro Verćeliju, a onda zatresao i mrežu Bornmuta. Učinak od pet pogotka u tri kontrolna meča nije prošao nezapaženo, pa je interesovanje za Late Lata u proteklom periodu naglo poraslo.

Italijanski Tutomerkato piše da je novi španski prvoligaš zainteresovan za napadača Atalante i da je započeo pregovore sa italijanskim klubom, mada je i dalje daleko od toga da ispuni finansijski zahtev Boginje, koja posle odličnih partija u pripremnom periodu za Emanuelovu slobodu traži 4.000.000 evra.

Tako tvrdi italijanski novinar Nikolo Skira, koji potvđuje pisanje Tutomerkata, ali i dodaje kako su za Late Lata zainteresovani još Ludogorec i Bazel, čiju su ponudu prema pisanju Mozzart Sporta igračevi zastupnici i čekali. Ostaje da se vidi hoće li interesovanje Alavesa nešto promeniti, ali je jasno da je Crvena zvezda dobila ozbiljnu konkurenciju u borbi za potpis napadača iz Obale Slonovače. Ukoliko ga uopšte još i želi.


tagovi

Emanuel Late LatLetnji prelazni rok 2023FK Crvena zvezdaAtalantaAlavesLudogorecBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara