Postoji konsenzus oko Late Lata, ali tu je i novi projekat oko Uroša Kabića

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 10:24

Atalanta gura snažnog špica ka Beogradu, na Marakani veruju da bi im pomogao, ali postoji faktor svlačionice

Delovalo je u jednom trenutku da će Crvena zvezda, tokom prvog udara u letnjem prelaznom roku, ekspresno završiti transfer napadača Atalante Emanuela Late Lata. Crveno-beli su postigli dogovor sa klubom iz Bergama oko visine obeštečenja, čak su i tokom boravka u Sankt Peterburgu otvorili šampanjac u znak dobro obavljenog posla.

Ali onda je prelazni rok pokazao neke nepisane zakonitosti. Prvo je došlo do spora između Atalante i menadžera igrača koji je prošle godine blistao u redovima švajcarskog Sent Galena. Potom je Emanuel Late Lat izrazio želju da karijeru nastavi u nekoj od zapadnih zemalja, iako je još u junu poručio da je vrlo zainteresovan za dolazak u Beograd.

Izabrane vesti

Dok se situacija menjala, Crvena zvezda je mlela rivale na turniru u Sankt Peterburgu. Odluka Baraka Bahara da igra sa dvojicom napadača, učinila je da Piter Olajinka i Žan Filip Kraso dobiju prednost. Nijedan od njih nije klasična devetka, ali su pokazali da u paru mogu dobro da deluju. Tu je i mladi Mijatović.

Gledajući konfiguraciju Zvezdinog tima nema sumnje da je srpskom šampionu potreban igrač poput Late Lata. Traži dubinu što je jedan od osnovnih zahteva Baraka Bahara. Snalazi se na malom prostoru, što je Crvenoj zvezdi jako potrebno u mečevima Mozzart Bet Superlige.

Međutim, dolazak Late Lata značio bi da bi Barak Bahar morao da bude vrlo umešan u rotacijama, jer bi morao da deli minutažu potencijalnom pojačanju, Žan Filipu Krasou i Piteru Olajinki. Jedan od njih trojice morao bi da bude na klupi, što bi se odrazilo na atmosferu u svlačionici.

Pored toga veruju na Marakani da im kao drugi špic može mnogo pomoći i Aleksandar Katai, tu je i mladi Jovan Mijatović. Na sve to uskoro se očekuje ozvaničenje potpisivanje ugovora sa Urošem Kabićem. Omladinski reprezentativac Srbije je tokom karijere najviše puta igrao na poziciji desnog krila (u formaciji 4-2-3-1). Ali jeste reč o igraču koji može da pokrije sve ofanzivne pozicije.

Jeste doveden Kabić kao perspektiva i zalog za budućnost, ali na Marakani veruju da mu treba otvoriti prostor, i da će doskorašnji Vošin biser imati šta da kaže u Ligi šampiona. Usled brzine i dobre igre u tranziciji, Kabić će verovatno kod Baraka Bahara čekati šansu u napadu i pokušati da ukrade minute Žan Filipu Krasou.

Direktori Crvene zvezde imaju konsenzus oko Emanuela Late Lata. Svi veruju da bi bio grom pojačanje. Postoji i druga strana medalje. Na Marakani još vagaju.


tagovi

Uroš KabićEmanuel Late Lat

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara