Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdanović spreman za nove izazove, na leto traži drugi klub

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 12:08

Američki mediji prenose da će srpski reprezentativac iskoristiti opciju da izađe iz ugovora godinu dana pre isteka

Napravila je Atlanta nedavno veliku promenu angažovanjem bivšeg trenera Jute Kvina Snajdera umesto Nejta Mekmilana, a izgleda da je novi potresi čekaju na leto. Naime, kako prenosi Majk Skoto sa HoopsHype-a, očekuje se da Bogdan Bogdanović postane slobodan igrač.

Srpski reprezentativac će navodno iskoristiti opciju da izađe iz ugovora godinu dana pre isteka i tako se odreći 18.000.000 dolara koliko mu sleduje za poslednju sezonu.

Izabrane vesti

Bogdanović je i ove sezone bio na radaru nekolicine timova. Spekulisalo se da su pojedini klubovi zainteresovani da trejduju za njegove usluge, ali nije došlo do realizacija razmene, a rok tako nešto istekao je još devetog februara.

Ostao je Bogdan tako u Džordžiji, posle Ol-star pauze namestio ruku i šutirao u visokim procentima sa distance (57,84 odsto na poslednjih pet utakmica), ali je izgleda spreman za novi izazov.

Hoksi će izvesno menjati štošta sa novim trenerom, pa se u pitanje dovodi i sudbina Trea Janga u ekipi, za kojeg se ističe da do kraja sezone ima fore da se dokaže Snajderu i pokaže da može da bude lider Atlante. Pod znakom pitanja je i sudbina Džona Kolinsa, kao i Dežontija Marija koji narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora.

Veliko je pitanje kako će Jastrebovi izgledati naredne sezone, mada se čini da bi za Bogdanovića, kao jednog od boljih šutera u ekipi, svakako bilo mesta u Snajderovoj filozofiji. Očekuje se da unese kreativnost u ofanzivni plan Hoksa, a poznat je i po dobrom radu sa evropskim igračima.

Ipak, informacije iz Amerike ukazuju da će bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea na leto okušati sreću na tržištu slobodnih igrača. Kakav ugovor bi mogao da dobije, zasad je nepoznanica, ali kako novinarka Atlanta Journal Constitution-a Loren Vilijams ističe, može da se nada sličnoj zaradi kao u Džordžiji.

"Volela bih da Bogdan ostane jer je jedan od najfinijih ljudi koje ćete upoznati. Kada se vratio sa Ol-star pauze rekao je da je šokiran što nije morao ništa da radi, iako je bilo jasno da ga je pre toga stizao umor. Odmorio se i rezultati se vide u procentima šuta. Ukoliko bude želeo da unovči svoje kvalitet i možda dobije bolji ugovor ili veću ulogu, ne vidim razlog zašto to ne bi uradio. S druge strane, zbog istorije povreda i pada u formi kao posledice teških nogu, teško mi je da vidim da mu neko ponudi više od 18.000.000 dolara", rekla je Vilijams, a Skoto dodao da šuteri sličnog kalibra poput Davisa Bertansa, Džoa Herisa i Malika Bizlija, koje je naveo, imaju slične ugovore.

Ipak, s ozbirom da se povećava seleri kep, jasno je da postoji mogućnost da srpski košarkaš pronađe bolje uslove na nekom drugom mestu. A možda i ulogu u ekipi na stabilnijim nogama, kada su plej-of ambicije u pitanju.

Bogdanović je u novembru 2020. godine stigao u redove Atlante iz Sakramento Kingsa. Potpisao je četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 dolara. Imao je problema sa povredama u svakoj sezoni koju je proveo sa Hoksima, a iza sebe ima 146 nastupa u ligaškom delu i još 22 u plej-ofu. U prvoj sezoni stigao je pod Mekmilanovim vođstvom i do finala Istoka (2-4 protiv Milvokija).

Igra šestu sezonu u najjačoj konkurenciji na planeti, a na 355 odigranih mečeva dosad je prosečno postizao 14,3 poena, uz 38,6 odsto van linije za tri poena, kao i 3,4 skoka i 3,3 asistencije. Ove takmičarske godine je na sličnom proseku: 14,4 poena, 3,2 skoka i 2,9 asistencija, ali uz 40,1 odsto za tri.


tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara