Komentari na vest

Ameri, srećno vam bilo čuvanje Nikole Jokića (VIDEO)

k

kojotski

pre preko 1 godinu

Svaka čast Donči i Tejtumu, ali Jokara je druga dimenzija. Čovek igra ubedljivo NAJBOLJU sezonu u karijeri. Trostruki MVP bez problema. Ako su se pre dve sezone pitali ko je Joker, a prošle bili sumnjičavi, ove sezone su listom svi novinari saglasni da je čovek bez premca.
U

U Tem Denveru

pre preko 1 godinu

Najbolji igrac na svetu i to ubedljivo. Kad zavrsi karijeru, bice u top 3 centara ikada. Verovatno i najbolji centar ikada sto se tice ofanzivnog dela igre. Unikat.
s

sve je jasno

pre preko 1 godinu

Znao sam da ga neće pustiti da uzme i tu 10tu, čim sam video da ga je izveo krajem treće četvrtine. Mislim on prvi ne mari za statistiku, ali opet, mogao je baš pustiti pred kraj da rekreativno uzme i to.
A

Ajdeeeeeee12345

pre preko 1 godinu

Ajde budi realan. Covek maltene sam vuce ekipu cele sezone...igraju nikad bolju kosarku,nalaze se na celu konferencije i mozda nikada vise nece biti u ovakvoj situaciji da konacno uzmu taj prsten! Zasto bi covek rizikovao neku povredu Jokica i sve ovo bacio u vodu? Zbog jedne asistencije???? Neka postoji i 0,0001% sanse da se povredi,cak i u tom slucaju je to totalno nepotreban rizik! Zamisli sta bi javnost,navijaci,novinari itd. Uradili treneru da ga recimo ubaci na 30 razlike,i Jokic se povredi? Pa razapeli bi ga! Sve i da se ne povredi,svaki sekund odmora je dragocen,sezona je duga,ima jos mnogo utakmica,covek svaki drugi dan igra 35+ minuta...da ne pricamo o tome da ne postoji tim u celoj NBA koji vise zavisi od jednog igraca kao sto Denver zavisi od Jokica. Mislim da je bolje juriti prsten nego jedan tripl dabl! Naravno da apsolutno nikakve potrebe nema za tom jednom asistencijom...prvi se Jokic ne opterecuje statistikom,sto ti govori i utakmica pre ove gde je uzeo samo 5 suteva. Cilj je prsten a ne sut ili asistencija. A kao sto rekoh,mozda nikada vise nece biti u ovako dobroj poziciji...i sve to baciti u vodu? Dovoljno je da se povredi recimo na mesec dana,to je maltene 15ak utakmica bez njega,jel mislis da bi ostali na prvoj poziciji da igraju 15ak utakmica bez Jokica? Naravno da ne bi!
s

sve je jasno

pre preko 1 godinu

Istom logikom ni Jokić nikad više neće imati priliku da uzme treću MVP titulu za redom i izjednači se sa velikanima ove igre (Bird, Russell, Chamberlain). A sa ovakvom statistikom mu je nikada neće dati jer ima manje poena od Dončića, ma koliko god bolje procente iz igre imao, manje šutnutih slobodnih bacanja po utakmici, više skokova i asistencija... Ali ovaj nabija 40 poena po utakmici na 50 šuteva i 30 slobodnih bacanja i cela javnost je u fazonu vauuuuuu šta radi lik. Ono gde može da bude Jokićev argument u MVP trci jesu tripl-dabl utakmice u kojima je trenutno u prednosti. Na 30 razlike, gde je sve već rešeno i revijalno se igra, gde Sunsi igraju inače sa C timom celu utakmicu, jedan minut da samo izvede loptu nekom od svojih saigrača, sigurno neće doneti ništa strašno. Znači samo da se ispiše i vraćaj ga na klupu. To bi bilo neko poštovanje prema svemu što je sinoć uradio i što inače radi za Denver. A ako im je zaista istinski stalo da njega (pa ga dušebrižnici čuvaju i štede), bolje da mu oforme neku ekipu sa kojom zaista može da uradi nešto, a ne polovnjake Mareja i Gordona da šlepa svake godine.
A

Ajdeeeeeee12345

pre preko 1 godinu

Po tvom komentaru i razmisljanju se vidi da ne pratis bas NBA. Sto se tice pravljenja nekog jaceg tima,ovo je najjace sto je Denver mogao da sastavi. U NBA je jako tesko dovoditi igrace koje pozelis,prvi razlog je salery cap. Svaki tim ima ogranicen budzet koji moze da potrosi na plate igraca. Drugi problem za Denver je taj sto je klub jedan od najmanjih u nba,dakle nije Denver veliko trziste kao recimo LA,New York,Boston,Chicago,Miami itd. Pa da zvezde dodju da igraju i za manje para jer na takvim trzistima mogu profitirati na druge nacine...Denver ne moze dovoditi zvezde kao sto to rade Lakersi i sl. Prosto igracu se ne isplati da dodje u tako malu stredinu. Zato Denver to sto bira na draftu mora da zadrzi velikim platama. Oni nisu imali prostora u salery cap-u za jos nekog dobrog igraca. Sto se tice Jokiceve poslednje sanse za MVP...ja ti tvrdim da bi se on odrekao potencijalne trece MVP titule,i one 2 sto je vec osvojio...sve bi to menjao za sampionski prsten...takodje i Denver kao tim. Sta im vredi sto imaju MVP Jokica ako ispadnu u prvoj rundi play offa? A sto se Doncica tice,bas zato sto covek uzme 30 suteva po utakmici,i sto ne igra timski nego juri poene,pogledas tabelu i vidis da je Dalas na 6 mestu a da je Denver prvi! Na toj tabeli ne pise nigde ko je imao koliko poena i ko je imao koliko tripl dabla. Pisu pobede i porazi!