Jokić (© AFP)
Jokić (© AFP)

Ameri, srećno vam bilo čuvanje Nikole Jokića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 06:58

Ako je Finiks na granici plej-ofa, onda je srpski as na granici između sporta i umetnosti

Odomaćilo se u srpskom narodu verovanje da će se tokom godine raditi ono što se čini na Božić. A najveći hrišćanski praznik Nikola Jokić je spakovao tripl-dabl u slavlju nad Klivlendom, isto ponovio protiv Los Anđeles Lejkersa 10. januara i nema sumnje da bi identičan učinak ostvario i protiv nejakih Finiks Sansa samo da je Majkl Meloun imao malo više sluha.

Ovako je trener Denvera dao povoda teoretičarima zavere da komentarišu kako, navodno, sabotira našeg asa (eto dokle se ide sa izmišljotinama), samo što je to, iako nekima zanimljiva, ipak sporedna tema (ako je uopšte tema) u danima kad gorostas iz Sombora beleži brojke koje teraju Amerikance da ga veličaju.

Izabrane vesti

Ovoga puta 21 poen, 18 skokova i „samo“ devet asistencija u trijumfu nad sastavom iz Arizone (126:97). Dovoljno za učvršćivanje kluba iz Kolorada na čelu tabele Zapadne konferencije NBA lige, a nedovoljno da adekvatno ilustruje šta je to 27-godišnji plej u telu centra uradio.

Neka njegova dodavanja bila su iz palete Miloša Teodosića, pojedini poeni laki kao da je ciljao Predrag Stojaković, pozicioniranje pod košem u stilu Vlada Divca... Jokićevi potezi u ovom delu sezone izgledaju kao kompilacija hitova jugoslovenske škole košarke. U redu, jeste Finiks na granici plej-ofa, ali je isto tako Jokić na granici između sporta i umetnosti.

Toliko inspirativno da posle ovakvog proigravanja jedan navijač na Tviteru konstatuje kako Nikola bolje deli pasove od 95 odsto igrača u NBA.

Ili da drugi bude slikovit:

Srećno vam bilo čuvanje Nikole Jokića“.

Izgleda prosto, zato što su njegovo snažno telo i bistri um u saglasju, pa mu svakave ideje padaju napamet. Kad je Denver stekao 25 poena viška Meloun ga je početkom treće četvrtine preselio na klupu, a administrator Tviter naloga Nagetsa pitao pratioce:

Da li biste više voleli da Nikola ostvari 12. tripl-dabl u sezoni ili biste dozvolili rezervistima da uvećaju prednost i omogućili Jokiću da predahne?“

Ima smisla i jedno i drugo, mada, kad već Amerikanci gledaju sport kroz brojke... Kad smo kod njih, Srbin je pogodio deset od 15 šuteva, uz jedno realizovano slobodno bacanje.

Iako je ostavio utisak da bi se snašao i u situacijama „jedan na dva“ ili „jedan na tri“, ipak je košarka timski sport i potrebni su mu saradnici. Posle dve tesne pobede nad Sansima (od po tri razlike) u ovoj ubedljivoj su mu pomogli Našon Hiland sa 21 i Džamal Mari sa 16 poena.

NBA LIGA, REZULTATI

Detroit – Minesota 135:118

/Edvards 20 – Bej 31/

Vašington – Čikago 100:97

/Kuzma 21 – Lavin 38/

Atlanta – Milvoki 105:114

/Bogdanović 22 – Holidej 27/

Boston – Nju Orleans 125:114

/Braun 41 – Mekalum 38/

Njujork – Indijana 119:113

/Branson 34 – Hild 31/

Memfis – San Antonio 135:129

/Morant 38 – Džonson 24/

Denver – Finiks 126:97

/Hiland 21, Jokić 21 – Krejg 16/

Sakramento – Hjuston 135:115

/Sabonis 25 – Grin 26/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE



tagovi

NBA ligaDenverDenver NagetsNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara