Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Ataman o prekidima i sudijama: Ako mi novinari plate kazne, pričaću o njima do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 22:45

“Igrali smo sa skraćenom rotacijom, njih šestorica su imali bar 25 minuta, nismo dobili mnogo od klupe izuzev od Slukasa koji je bio sjajan“

Porazi Monaka i Olimpijakosa otvorili su Panatinaikosu vrata trećeg mesta na tabeli Evrolige pred odlučujuće četiri utakmice u prvoj fazi, dok je utakmica sa Crvenom zvezdom pokazala da atinski velikan igra sa ogromnim samopouzdanjem.

Ergin Ataman nije krio zadovoljstvo zbog urađenog posla, ali ističe da je važnu ulogu imao Kostas Slukas, jer je odbio sve Zvezdine napade u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

“Jako važna pobeda za nas, moramo da zaštitimo našu poziciju pred završnicu Evrolige. Dobro smo igrali, počeli utakmicu na pravi način, trčali na pravi način i dobro se lopta kretala, što nam je omogućilo da kontrolišemo utakmicu od početka. Ubacili smo 29 poena za četvrtinu, imali devet asistencija, mnogi su tu iskočili, posebno Grigonis. Opet, na startu drugog poluvremena imali smo pad kada nismo ništa pogodili tri-četiri minuta, iz čega nas je izvukao Slukas koji je radio veliki posao na terenu. Podelili smo veliki broj asistencija, što nas je takođe sačuvalo u prednosti. Lesor je odigrao jako dobro i iskoristio svoje minute“, rekao je Ataman.

Panatinaikos ima odličnu sezonu uprkos značajnim promenama koje su se dogodile letos, od promene trenera, do ozbiljnih ulaganja i dovođenja dvocifrenog broja pojačanja.

“Ako preuzmem jedan tim, ulazim u svaku sezonu sa najvišim ambicijama. Sada mi je cilj da imamo dobru poziciju pred plej-of. Svaka naredna utakmica je teška, ova sezona je takva. Real jeste malo bolji od ostalih, ali vidi se da među ostalim ekipama postoji balans. Nadam se da ćemo nastaviti da budemo u ovom ritmu“.

Nije želeo o suđenju, mada je jasno da je saglasan sa konstatacijom novinara da je bilo suviše prekida kako bi se gledale sporne situacije...

“Ako mi platite kaznu, pričaću o sudijama do kraja sezone“, nasmejao je sve Ataman.

Šestorica igrača imali su večeras bar 25 minuta na parketu, rotacija sa samo osam igrača je dala rezultat, ali...

“Igrali smo sa skraćenom rotacijom, njih šestorica su imali bar 25 minuta, nismo dobili mnogo od klupe izuzev od Slukasa koji je bio sjajan. Nedostaju nam takođe dva važna igrača u rotaciji, Kostas i Luka koji su bitni za nas. Nije lako igrati ovako u dužem periodu, sa šestoricom-sedmoricom igrača“.


tagovi

Ergin AtamanKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara