Dejan Davidovac (©MN Press)
Dejan Davidovac (©MN Press)

Bajern hoće Dejana Davidovca

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 08:00

Krilni košarkaš izrazio želju da na odmor ode bez ugovora, što je zagolicalo maštu tima iz Bavarske koji već godinama uspešno sarađuje sa sprskim košarkašima

"Želja mi je bila da odem na odmor bez ugovora, prvi put kao 'free agent'. Uvek mi je bila želja da budem u Zvezdi, da budem deo Zvezde. Pregovori su u toku. Sad, koliko je realno i šta će tu biti... Još ćemo da vidimo", poručio je posle nove triple krune sa Crvenom zvezdom Dejan Davidovac.

Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, šampion Srbije i Jadrana je dobio opaku konkurenciju za potpis 27-godišnjeg srpskog reprezentativca. Krilni košarkaš iz Zrenjanina predmet je interesovanja minhenskog Bajerna.

Izabrane vesti

Davidovac je u poslednjih pet sezona izrastao u oslonac crveno-belih, a često je bio "heroj iz senke" tima sa Malog Kalemegdana. Osvojio je niz trofeja u beogradskom klubu, ali ovog leta rešio je da prvi put u profesionalnoj karijeri "zapliva u slobodne vode".

Kako je i sam istakao, pregovara sa Crvenom zvezdom oko novog ugovora, ali nije otpisao mogućnost odlaska. Priliku je ugledao Bajern koji je poslednje decenije teško zamisliti bez srpskih igrača.

Svojevremeno su se u Minhenu obreli Boris Savović, Duško Savanović, Aleksandar Nađfeji, pa potom i Vasilije Micić, Milan Mačvan, Stefan Jović... Od 2016. godine je član Bajerna i Vladimir Lučić, a u toku nedavno okončane sezone se nemačkom klubu na vernost se obavezao na još tri godine. Minulog leta je u Minhen stigao i Ognjen Jaramaz i ostavio sasvim dobar utisak.

Zvezda je ostala bez jednog grumena šampionskog mozaika, pošto je Ostin Holins na pragu Makabija. Sada bi mogla bez drugog, ako Davidovac digne sidro i nastavi srpsku lozu u minhenskom Bajernu.

Davidovac koji je sa Zvezdom osvojio tri titule u ABA ligi, četiri u Superligi Srbije, kao i dva Kupa Radivoja Koraća i jedan Superkup regionalnog prvenstva, trenutno se sa reprezentacijom Srbije priprema za predstojeće duele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (30. jun protiv Letonije u Rigi, 3. jul protiv Belgije u Nišu).


tagovi

Dejan DavidovacKK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara