Dejan Davidovac (© Star Sport)
Dejan Davidovac (© Star Sport)

Davidovac prvi put u karijeri bez ugovora: Pregovori sa Zvezdom su u toku, videćemo šta će biti

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.06.22. | 10:58

"Želja mi je bila da odem na odmor bez ugovora, prvi put kao 'free agent'. Videćemo kako će sve da se izvede, nisam stvarno razmišljao", kaže reprezentativac Srbije

Od 2015. godine ekipa Crvene zvezde ne može da se zamisli bez Dejana Davidovca. Momak koji je uvek bio tu, sa manjom ili većom ulogom na terenu, ali kada god se lomilo on je bio taj koji je preuzimao odgovornost. Tako je bilo i u tek okončanoj sezoni u kojoj je pomogao crveno-beli da dođu do tri trofeja, međutim sada prvi put u profesionalnoj karijeri koja traje više od 10 godina je slobodan igrač. Naime, Davidovcu je istekao ugovor sa crveno-beli. Svi očekuju da će se vratiti na Mali Kalmegdan, ipak i to treba da se ozvaniči.

Izabrane vesti

"Pregovori su u toku, nisam razmišljao odmah. Želja mi je bila da odem na odmor bez ugovora, prvi put kao 'free agent'. Videćemo kako će sve da se izvede, nisam stvarno razmišljao, došao sam ovde posle završetka domaće lige, nisam previše razmišljao o ličnim i klupskim obavezama, došao sam da dam doprinos reprezentacije. Uvek mi je bila želja da budem u Zvezdi, da budem deo Zvezde. Sad, koliko je realno i šta će tu biti? Još ćemo da vidimo", poručio je Davidovac za Mondo.

U izuzetno zahtevnoj sezoni koja je ostala obeležena finalnoj serijom ABA lige protiv Partizana. Davidovac je odigrao 30 utakmica u ABA ligi, prosečno je beležio 6,9 poena, ali taj prosek ne govori dovoljno o njegovim izdanjima u finišu sezone. Dovoljno je samo pogledati majstoricu protiv Partizana kada je odigrao 32 minuta i ubacio 15 poena.

"U suštini je na kraju sve bilo sjajno, što i jeste. Teška sezona, možda i najteža ABA liga od kako sam u Crvenoj zvezdi, tako da je samim tim ovaj trofej i najdraži. Teška, iscrpljujuća sezona sa dosta utakmica, što se nas tiče klupski sa dosta nekih povreda i odsustva. Na kraju smo uspeli da sve nadoknadimo, uzmemo triplu krunu i mnogo mi je drago zbog toga."

Davidovac je samo jedan od članova šampionskog tima koji pregovara oko novog ugovora. Tu je pre svega prvi Dejan Radonjić, trener koji takođe priča sa upravom kluba. Očekuje se da razgovori prođu u pozitivnom tonu, pošto se nekoliko puta isticalo da obostrana želja za nastavkom saradnje postoji. Isto važi i za Branka Lazića, dok je pod najvećim znakom pitanja Nikola Kalinić koji je na radaru mnogih timova u Evroligi.

Iako je imao vrlo kratku pauzu, Davidovac se pojavio na provom treningu reprezentacije Srbije koja se priprema za kvalifikacione mečeve protiv Letonije i Belgije.

"Mislim da je naša sezona stvarno bila teška. Sa tolikim brojem utakmica, putovanja i svim stvarima koje su nosila ta finala. Iscrpljujuća sezona u svakom smislu, tako da je sigurno da nisam baš odmoran, ali sa druge strane ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Došao sam da dam svoj doprinos reprezentaciji, da se potrudim da pobedimo ove dve utakmice i to je moj jedini cilj", dodao je Davidovac.

.


tagovi

Dejan DavidovacKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara