Skoti Vilbekin (MN press)
Skoti Vilbekin (MN press)

Barselona sad hoće i Vilbekina

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 13:07

Katalonci počeli razgovore sa bekom Makabija

Imala je Barselona želju da ove sezone osvoji sve - Evroligu, ACB ligu, nacionalni kup i superkup. Ali, želje su jedno, a realnost drugo. U Evroligi su stali stepenik niže nego prethodne sezone. Eliminisani su u polufinalu od najvećeg rivala, Reala koji je četvrtu godinu zaredom osvojio i španski Superkup. Katalonci su uzeli "samo" Kup kralja, dok su u prvoj epizodi plej-of serije ACB lige izgubili od Kraljevskog kluba.

Iako, naravno, još ima šanse da odbrani domaću titulu, Barselona smatra da treba tokom leta da se dodatno pojača kako bi od jeseni ponovo krenula u napad na četiri pehara. Prva tri su Jan Veseli, Oskar da Silva i Tomaš Satoranski. Uveliko se nagađa da se samo čeka kraj sezone da bi se ozvaničili ti potpisi.

Izabrane vesti

Ali, ako je verovati vestima iz Iraela tu nije kraj. kako piše Vala Sport Barsa je ušla u pregovore sa Skotijem Vilbekinom koji ima ugovor sa Makabijem i za sledeću sezonu, što znači da bi za njegov dolazak iz Tel Aviva Katalonci morali da plate obeštećenje. Dodatna otežavajuća okolnost za Barsu, pod uslovom da se definitivno odluči za njega, jeste i interesovanje Fenerbahčea za Vilbekina koji uz matični američki, poseduje i turski pasoš.

Ukoliko se ove najave stvarno obistine, odnosno ako Barsa potpiše i Satroanskog i Vilbekina, jasno je da sledeće sezone neće biti mesta za nekoga iz sadašnje trojke - Nik Kalatis, Rokas Jokubaitis i Nikolas Laprovitola. Sva trojica imaju ugovor na još najmanje godinu dana, a Litvanac opciono dve godine pride, pa ako im Barselona saopšti da ne računa na njih, moraće da računa da im isplati zarade za sledeću godinu, ili sačeka da se dogovori sa drugim timovima koji žele da ih preuzmu.



tagovi

KK BarselonaACB ligaEvroligaSkoti VilbekinKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara