Vildoza, Lesor i Petrušev (©Star Sport)
Vildoza, Lesor i Petrušev (©Star Sport)

Basket News: Petrušev zarađuje 25.000 evra mesečno, Lesor 50.000, Vildoza 80.000 - sve ih očekuju povišice

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.03.23. | 09:39

Specijalizovani košarkaški portal izneo detalje o platama igrača u Evroligi, između ostalih i košarkaša večitih

Evroligaška sezona bliži se četvrtfinalu, za dva meseca saznaćemo i ime osvajača šampionske krune, a generalni menadžeri najvećih klubova Evrope uveliko pripremaju teren za sklapanje rostera.

GM minhenskog Bajerna Marko Pešić izjavio je nedavno kako bi voleo da vidi Matijasa Lesora i Luku Mitrovića u svom timu, Real Madrid skratio je spisak potencijalnih pojačanja na mestu organizatora igre, a specijalizovani košarkaški portal Basket News objavio je listu igrača koje zbog dobrih igara u ovoj sezoni definitivno čekaju povišice od jeseni.

Izabrane vesti

Lista je, kako je naglašeno, objavljena posle konsultacija sa pojedincima iz evroligaških klubova i agentima, a fokus je na igračima čija je vrednost na tržištu značajno porasla u poslednjih nekoliko meseci. Otkriveni su mesečni iznosi njihovih plata, uz ogradu da postoji 10 do 15 odsto mogućnosti za varijaciju istih, radi se o neto iznosima što znači da je već odbijen porez...

Kroz tekst se pominju i trojica košarkaša večitih - Matijas Lesor iz Partizan Mozzart Beta, te Filip Petrušev i Luka Vildoza iz Crvene zvezde.

Prema saznanjima sajta Basket News, francuski centar mesečno inkasira 50.000 evra. On je ove sezone izrastao u verovatno ključnog igrača Partizan Mozzart Beta zajedno sa Danteom Egzumom i igra ubedljivo najbolju sezonu karijere. Kao takav već je privlačan evropskim velikanima, a kako mu ugovor sa crno-belima ističe na leto, dodatno je primamljiviji i samim tim još interesantniji. U tekstu se navodi da je samim produžetkom ugovora sa crno-belima letos "bar udvostručio platu", a procene su da bi od jeseni mogao da zarađuje između 100.000 i 130.000 evra mesečno!

Za Luku Vildozu stoji da dobija 80.000 evra svakog meseca. Njegov povratak u evropsku košarku i posebno dolazak u Crvenu zvezdu potpuno su okrenuli sezonu i ekipu uveli u seriju od deset pobeda u svim takmičenjima. Argentinac je u Beogradu pokazao najbolju verziju sebe, a u tekstu piše da njegovi zastupnici nisu prvobitno imali plan za njega da se vrati u Evropu posle rastanka sa Milvokijem, ali da su čelnici Crvene zvezde uspeli da ga ubede u suprotno.

Pominjalo se da je Panatinaikos zainteresovan za Vildozu, što je on demantovao u razgovoru za Mondo, a Basket News navodi da bi Zeleni i ostali zainteresovani klubovi tokom leta morali da ponude bar "jedan i po put onoga što zarađuje u Zvezdi" kako bi promenio boje. Procene su da mu sleduje ugovor težak između 120.000 i 150.000 evra.

Filip Petrušev je doživeo izuzetan skok u razvoju od dolaska Duška Ivanovića na Mali Kalemegdan. Posle sezone u Efesu gde je uglavnom stvari posmatrao sa klupe, sada je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde. Kod Ergina Atamana nije igrao, kod Ivanovića postao jedan od onih bez kojih je nemoguće zamisliti igru crveno-belih, a po pisanju portala Basket News trenutno zarađuje 25.000 evra. No, posle ovakve sezone očekivanja su da će dobiti između 50.000 i 70.000 evra.

Što se tiče ostalih igrača sa liste, bek Olimpijakosa Janulis Larencakis mogao bi sa 20.000-25.000 evra da skoči na duplo veću sumu od leta, plejmejker Baskonije Darijus Tompson koga želi i Real Madrid trenutno dobija 55.000 evra mesečno, a sleduje mu plata između 100.000 i 150.000 evra, odličnom Bonziju Kolsonu iz Makabija predviđa se "rast" sa sadašnjih 40.000-45.000 evra na potencijalnih 60.000 do 70.000 evropskih novčanica. Strelac Valensije Kris Džons sada zarađuje između 65.000 i 70.000 evra, a mogao bi od sledećeg ugovora da dobije od 90.000 do 110.000 evra, dok bi Džona Metjuz iz Asvela sa 20.000 trebalo da skoči na sumu između 40.000 i 50.000 evra mesečno.



tagovi

Matijas LesorLuka VildozaFilip PetruševKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara