Alberto Dijaz, Kostas Slukas i Darijus Tompson (©Star Sport, ©MN Press)
Alberto Dijaz, Kostas Slukas i Darijus Tompson (©Star Sport, ©MN Press)

Real bira novog pleja, tri su želje: Heroj Španije, iskusni Slukas ili senzacija Tompson

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.03.23. | 18:43

Blankosi planiraju da osveže kreativni deo ekipe

Vest da je Real Madrid na teško gostovanje Efesu (utorak, 18.30) otputovao samo sa Serhijem Rodrigezom kao jedinim klasičnim plejmejkerom zabrinula je navijače pred finiš prvog dela Evrolige. Adam Hanga je planiran kao ispomoć u organizaciji, ali to nije dugoročno rešenje.

Realova lista povređenih sve je duža. Serhio Ljulj je u četvrtfinalu Kupa kralja doživeo povredu ligamenta levog kolena, Karlos Alosen je već godinu dana bez takmičarske košarke zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, dok je odnedavno i Najdžel Vilijams Gos van stroja zbog povrede prepona.

Izabrane vesti

Zbog toga je, između ostalog, želja sportskog sektora Blankosa da tokom leta osveže kreativni deo ekipe, a madridska Marka tvrdi da je struka već skratila listu želja na tri imena – Alberto Dijaz, Kostas Slukas i Darijus Tompson.

Dijaz je dobro poznato ime u španskoj košarci i jedan od heroja nacije posle osvojenog zlata na Evrobasketu u Berlinu. Riđokosi plej kupio je ne samo košarkaške poklonike na Iberijskom poluostrvu, već i širom Evrope igrama na Evropskom prvenstvu gde se našao igrom sudbine. Naime, tokom priprema za Evrobasket Ljulj je povredio mišić i nije bilo realno da se oporavi za turnir, zbog čega se tražila zamena. Predsednik španskog Saveza Horhe Garbahosa i selektor Serđo Skariolo brzo su se saglasili da je Dijaz savršen pik.

I sam plejmejker Unikahe je kasnije priznao da je planirao da Evrobasket gleda iz fotelje i uživa u igrama svojih sunarodnika, kasnije je bio jedan od najzaslužnijih za zlato i po mišljenju tamošnjih stručnjaka čak je zaslužio mesto u idealnoj petorci turnira zajedno sa Lorenzom Braunom i Vilijem Ernangomezom.

Dijaz je nedavno vodio Unikahu do gotovo senzacionalnog pehara u Kupu kralja, gde su pobeđeni i Barselona i Real Madrid! On je odavno na radaru madridskog giganta, a posle svega što se izdešavalo u proteklih šest meseci Unikaha užurbano radi na produžetku njegovog ugovora.

Real bi svakako morao da plati obeštećenje koje je, prema navodima Marke, možda i previsoka za ulogu koja bi mu bila namenjena, a to je igrač rotacije. No, prednost u odnosu na ostale igrače sa liste želja je da je u pitanju domaći igrač.

Darijus Tompson je ovogodišnja senzacija Evrolige i prvi asistent takmičenja sa 6,5 dodavanja po utakmici. Plejmejker Baskonije postao je prava dabl-dabl mašina. U sedam od 28 utakmica prebacio je broj od 10 asistencija, u poslednja tri kola igra vanserijski. Tri vezana dabl-dabla sa prosekom od 18 poena i 12,3 proigravanja, te indeks korisnosti 28,3! Na sezonskom nivou sada je na 11,7 poena i 41,3 odsto pogodaka za tri.

Dobra stvar za Tompsona je da ima italijanske papire, zbog čega ne bi zauzimao mesto za igrača van Evropske unije. Prošlog leta potpisao je na dve godine sa Baskima, ali ima izlaznu klauzulu dostižnu za najbogatije klubove Evrope.

Najiskusnije rešenje je Kostas Slukas. Jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača na svojoj poziciji godinama unazad, a Marka tvrdi da je već bilo kontakta sa okruženjem grčkog asa. Njemu ugovor ističe u junu, dok Olimpijakos pokušava da sa njim produži saradnju i tako se obezbedi i za narednu godinu.

Jedan je od lidera Evrolige sa 11 poena i 6,4 asistencija. Dugo je na listi želja oba španska giganta, ali dosad nije bilo prilike da se oproba u ACB ligi.



tagovi

KK Real MadridAlberto DijazUnikahaDarijus TompsonBaskonijaKostas SlukasKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara