(©Beograd.rs)
(©Beograd.rs)

Beograd spreman za Fajnal for: Lobiramo da imamo dva predstavnika u Evroligi

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.04.22. | 10:54

Željko Obradović, Nebojša Čović, Božidar Maljković, Nenad Krstić, Goran Grbović, Sonja Vasić, Goran Šašić i Goran Vesić održali sastanak u Skupštini grada

Krenulo je odbrojavanje do početka Fajnal fora Evrolige. Baš kao i pre četiri godine, ponovo je domaćin Beograd. Očekuje se novi spektakl, kako na terenu tako i van njega. Poslednje pripreme su u toku, vode se važni razgovori i povlače poslednji potezi... Danas je u Skupštini grada održan sastanak Organizacionog odbora kojem su prisustvovali Božidar Maljković, Nenad Krstić, Sonja Vasić, Željko Obradović, Nebojša Čović, Goran Grbović, Goran Šašić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izabrane vesti

"Završni turnir nije samo veliki sportski događaj, nego i promocija kako za srpski sport, tako i za naš turizam. Ovo je prilika da pokažemo da smo jedno od retkih mesta u Evropi u koje mogu da dođu svi sportisti, gde su svi dobrodošli... Za organizaciju Fajnal fora je sve spremno. Dva učesnika su poznata, uskoro ćemo saznati još dva", rekao je Goran Vesić. "Znate i sami da smo bili domaćini 2018. godine, tada nismo mogli ni da sanjamo da ćemo biti za četiri ponovo... Ovo je dobra prilika da lobiramo za naš sport, za našu košarku. Svi koji vrede u svetskoj košarci biće ovde u Beogradu. Naš cilj je i njega ne krijemo – da Beograd ima dva kluba u Evroligi. Mi smo grad koji može da izdrži dva učesnika, neki drugi gradovi ne mogu... Želimo da pokažemo da imamo kapacitet da organizujemo najveća takmičenja".

U ime Olimpijskog komiteta Srbije prisutnima se obratio predsednik Božidar Maljković.

"Srbija je sportska zemlja visoko poštovana od svih i u Evropi i u celom svetu. Država je prepoznala koliko je važna organizacija ovakvih takmičenja... Velika je stvar što je Beograd dobio F4, u konkurenciji najvećih svetskih gradova. Mi ćemo kao najbolji organizatori ovakvih takmičenja opravdati poverenje... Vrlo se ozbiljno radi, kao i prošli put dobiće Beograd samo velike komplimente", rekao je Maljković.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović je pre četiri godine bio učesnik na klupi Fenerbahčea.

"Mislim da je jedna od ključnih razloga što je Beograd ponovo domaćin bila odlična organizacija 2018. godine. Ja sam tad bio sa mojim timom i znam koliko su svi ostali klubovi bili zadovoljni. To je presudilo da Evroliga ponovo da Beogradu takmičenje... Nadam se da će se svi osećati prijatno, kao i uvek kada stranci stignu ovde", podvukao je Obradović.

Predsednik Organizacionog odbora F4 Goran Šašić je rekao da mu je veoma drago što se publika na Fajnal for vraća posle tri godine i to baš u Beogradu i zemlji košarke.

"Od 2000. godine, samo su Istanbul, Berlin, Madrid i Barselona bili po dva puta domaćini završnog turnira Evrolige. Koliko je ovo globalni događaj, nabolje se vidi kroz države odakle dolaze kupci ulaznica za Turkish Airlines EuroLeague Final Four, počevši od Argentine i Kolumbije iz Južne Amerike preko SAD, zatim Mongolije i Avganistana u Aziji do Emirata i Israela na bliskom Istoku i, naravno, mnogih evropskih država", istakao je Šašić.

On je otkrio i neke detalje koji neće biti isti kao pre četiri godine.

"Fan zona će umesto na Kalemegdanu, ove godine biće na Savskom trgu, a juniorski turnir će umesto u hali Aleksandar Nikolic biti u hali Ranko Žeravica. Formirana su tri odbora za realizaciju ovog projekta počevši sa Lokalnim organizacionim komitetom, koji predvode Dejan Damjanović i Filip Sunturlić kao direktori, a kojima će pomagati dvadesetak njihovih saradnika. To je veliki izazov za sve njih zbog nedostatka vremena sa kojim smo se suočili i zato smo angažovali ljude sa ogromnim iskustvom u organizaciji takvog sportskog dogođaja. Sledeći organizacioni odbor je onaj kojim ja predsedavam, a potpredsednik je Goran Grbović. Osim nas, u njemu su direktori KK Partizan i KK Crvena Zvezda kao i predstavnici Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Aerodroma Nikola Tesla, kao i BIA, zatim, Minstarstva Unutrašnih poslova, spoljnih poslova, Pravde, sporta, zdravlje, kao i odbrane".

Posebno se zahvalio još jednoj specijalnoj grupi koja će biti važna za F4.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što će u Počasnom odboru, osim Gorana Vesića kao predsednika biti kao potpredsednici Željko Obradović i Božidar Maljković, kao i predsednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čovic, zajedno sa legendama srpske košarke kao što su Radmilo Mišović, Nenad Krstić, Sonja Vasic, Igor Rakočević i Duško Savanović. Svim članovima pomenutih odbora u sistemu naše organizacije želim da se zahvalim na podršci koju su nam do sada pružali, i poželeću im mnogo sreće i uspeha u budućem radu koji ih čeka do završetka Fajnal fora. Svim ljubiteljima košarke i našim građanima u Srbiji zelim da kažem da mi svi radimo za njih i da smo poslednji put vec imali vrhunski događaj, a ovaj put želim da bude još bolje", zaključio je Šašić.

 


tagovi

Fajnal for Beograd 2022F4 Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara