Aleksandar Džikić (Star sport)
Aleksandar Džikić (Star sport)

Biće paklen finiš Evrokupa: Gran Kanarija ima prvo mesto na tacni, novi debakl Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 22:48

Gledaćemo žestoku trku za što bolje pozicije u plej-ofu

Situacija u B grupi Evrokupa se dva kola pre kraja zakuvala do maksimuma!

Vodiće se žestoka borba za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali i za četvrto mesto koje na startu plej-ofa donosi takođe prednost domaćeg parketa.

Izabrane vesti

Posle večerašnjeg poraza Valensije u Turskoj, Gran Kanarija je iskoristila veliku šansu i kao domaćin deklasirala Budućnost 84:64 za definitivno preuzimanje prvog mesta. Dva španska tima su do večeras imali identičan skor pobeda i poraza. A sada Gran Kanarija ima pobedu više dva kola pre kraja i prednost u međusobnom skoru pošto je oba puta u grupi savladala Valensiju.

Do kraja grupne faze oba tima imaju po jedno teško gostovanje i jedan zicer kući. Gran Kanarija gostuje Virtusu i dočekuje Veneciju, Valensija gostuje Cedeviti Olimpiji i dočekuje Ulm. Čak iako Gran Kanarija izubi u Bolonji, a Valensija pobedi oba meča, biće joj dovoljna pobeda protiv slabe Venecije za prvo mesto u grupi zbog boljeg međusobnog skora.

A ne treba zaboraviti da će pobede u preostala dva kola biti nepohodne i Virtusu i Cedevita Olimpiji. Oni imaju isti skor kao i Budućnost, a neko od ta tri tima će gledati kako da izbegne peto mesto i gostovanje na startu plej-ofa.

Gran Kanarija je večeras očitala lekciju Budućnosti koja se očigledno nalazi u velikoj krizi. Držali su se Podgoričani do poluvremena na koje su otišli sa samo tri poena zaostatka (33:36), a onda su Španci odigrali fenomenalnu treću četvrtinu sa 26:12 oduvali Podgoričane koji su kapitulirali pred poslednji kvartal. Blistali su u toj trećoj četvrtini Džon Šurna i Dilan Enis koji su Špancima doneli nedostižnu prednost. Donedavni Megin košarkaš Aleksander Balcerovski je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena, Enis je dodao 14, Nikolas Brusino 13, a Šurna 11 poena. U Budućnosti Denis Sili bio je najefikasniji sa 19 poena.

Budućnost je definitivno ušla u krizu. Ovo joj je peti poraz u poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima i Aleksandru Džikiću se ozbiljno ljulja klupa. Podgoričani su imali idealnu situaciju da završe makar među prva četiri u grupi i da imaju prednost domaćeg parketa na startu doigravanja ali su onda doživeli četiri poraza na šest poslednjih mečeva i sve stavili na kocku. Do kraja dočekuju francuski Burg i gostuju turskoj Bursi.

EVROKUP 16. KOLO

Sreda

Bursa - Valensija 92:89

Promiteas - Virtus 61:83

Cedevita Olimpija - Venecija 105:90

Metropolitan - Huventud 86:78

Gran Kanarija - Budućnost 84:64

Utorak

Lijetkabelis - Andora 88:75

Turk Telekom - Trento 82:75

Šlonsk - Partizan 71:93

Burg - Ulm 72:85



tagovi

Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara