Tre Jang i Klint Kapela (Foto: AFP)
Tre Jang i Klint Kapela (Foto: AFP)

Bogdan zbog povrede propustio slavlje Hoksa, Voriorsi nemoćni bez Karija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 05:02

Klej Tompson ubacio devet trojki, ali je to bilo nedovoljno da njegova ekipa izbegne poraz - 121:110

Ekspresno se Atlanta vratila na pobednički put posle ubedljivog poraza od Detroita. U Stejt Farm Areni Hoksi slavili protiv Golden Stejta (121:110), ali je Bogdan Bogdanović slavlje svoje ekipe morao da propusti zbog blaže povrede. Naime, srpski košarkaš je osetio slabiji bol u desnom kolenu, zbog čega trener Atlante Nejt Mekmilan nije želeo da rizikuje težu povredu, te je nekadašnjeg igrača Partizana poštedeo večeras.

Nije ni Golden Stejt bio u najjačem sastavu. Zbog povrede levog stopala na meču sa Bostonom, u timu Voriorsa Stefa Karija nije bilo na parketu u prethodnih deset dana (i neće ga biti još minimum pet). Njegov izostanak i te kako se odrazio sa rezultate ekipe iz San Franciska, s obzirom na to da je Golden Stejt u njegovom odsustvu dobio samo jedan od pet mečeva. Doduše, prethodna dva poraza došla su iz neizvesnih završnica.

Izabrane vesti

Večeras je rezultatska klackalica trajala do poluvremena. Ali, po povratku na odmor Tre Jang je upalio motore. Najbolji igrač Hoksa ubacio je 14 poena u trećoj četvrtini i bio najzaslužniji što je domaćin ostvario dve serije (13:2 i 15:4) kojima je stigao do ogromnih plus 18 pred poslednju deonicu.

Nisu Voriorsi želeli olako da se predaju. Klej Tompson je preuzeo Karijevu ulogu i sa 11 poena u svega pet minuta poslednje četvrtine zaostatak sveo na svega pet poena (105:100). Neko vreme uspevali su da se održavaju na toj razlici, ali su u finišu ipak popustili pod novim naletom Trea Janga.

Plejmejker Atlante bio je ujedno i najefikasniji igrač u pobedničkom timu, ubacio je 33 poena i zabeležio 15 asistencija, a pratio ga je Danilo Galinari sa 25 koševa. Na drugoj strani, kao najefikasniji pojedinac utakmice istakao se Klej Tompson koji je ubacio devet trojki, što je njegov rekord u aktuelnoj sezoni. Meč je završio sa 37 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je Džordan Pul ostvario dabl-dabl sa 24 poena i 10 asistenija. Zanimljivo je da su Tompson i Pul imali po 22 poena na poluvremenu, ali je Pul podbacio u drugom delu, što je jedan od faktora lake pobede Atlante.

NBA REZULTATI

Subota

Šarlot - Juta 107:101

/Bridžs 26 - Mičel 26/

Detroit - Vašington 97:100

/Begli 25 - Porzingis 30/

Atlanta - Golden Stejt 121:110

/Jang 33 - Tompson 37/

Majami - Njujork 103:111

/Batler 30 - Kvikli 23/

Minesota - Dalas 116:95

/Tauns 20 - Dončić 24/

Portland - Hjuston 106:125

/Votford 19 - Grin 23/


tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksGolden Stejt VoriorsKlej Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara