Bogdan Bogdanović i Dežonte Mari (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović i Dežonte Mari (Foto: AFP)

Bogdanović 'nežan' prema svojim Kingsima, deset promašaja i najslabija partija u poslednja dva meseca

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 03:30

Bez adekvantne podrške jednog od svojih najkonstantnijih igrača u proteklom periodu Hoksi nisu uspeli da izbegnu četvrti vezani poraz

Rešetao je Bogdan Bogdanović tokom decembra, cepao mrežice rivala nemilice, ali je protiv svog bivšeg tima imao milosti. U formi života je kapiten srpske reprezentacije ove subote u Stejt Farm Areni dočekao Sakramento, ekipu u kojoj je proveo više od tri godine, međutim, kao da su emocije učinile da mu ruka zadrhti, a priče o njemu kao legitimnom kandidatu za 'šestog igrača' sezone uoči utakmice pomutile razum i poremetile koncentarciju.

Kako bilo, Bogdanović dosadašnju formu nije uspeo da potvrdi protiv Kingsa, a bez adekvantne podrške jednog od svojih najkonstantnijih igrača u proteklom periodu Hoksi nisu uspeli da izbegnu četvrti vezani poraz, iako su na dobrom putu da negativan niz prekinu - 117:100.

Izabrane vesti

Malo šta je polazilo za rukom Bogdanoviću. Šut ga nikako nije slušao. Samo četiri od 14 šuteva (2/12 za tri, 2/2 za dva) iz igre pogodio je 31-godišnji Srbin, te je meč okončao sa svega 12 poena, najmanje u poslednja dva meseca, odnosno od petog novembra i utakmice sa Nju Orleansom.

Kažemo 'svega' 12 poena, jer poprilično je raspucan bio Bogdanović u decembru, što potvrđuje i dovečerašnji prosek od 21 poena po meču u poslednjem mesecu 2023. godine, koji je pak večeras pokvario... Slabo šutersko veče srpski reprezentativac pokušao je da nadomesti plejmejkersim sposobnostima, te je podelio pet asistencija, od kojih dve vrlo važne početkom četvrte deonice kada je u razmaku od dva minuta po uglovima Stejt Farm Arene 'izbacivao' Trea Janga, da bi između trojki plejmejkera Atlante i sam pogodio sa distance. Bili su to prvi Bogdanović poeni još od sredine druge četvrtine...

Ali vrlo važni poeni, koji su u koprodukciji sa Jangovim omogućili Hoksima da ponovo steknu dvocifrenu prednost (102:91). Delovalo je da je tom sekvencom Atlanta prelomila utakmicu, da će prekinuti seriju poraza, međutim... Domaći tim je stao i Kingsi su serijom 13:0 preokrenuli rezultat. Hoksi su nizali grešku za greškom, pre svih Jang, koji je pogodio samo jedan od poslednjih pet šuteva iz igre, pride je napravio faul u napadu, izgubio i jednu loptu...

Kada je Sakramento već preokrenuo rezultat, Kvin Snajder je na teren vratio Bogdanovića, kojeg je sredinom četvrtine izveo iz igre, ali nije vredelo... I Bogdanova dva pokušaja u poslednjem minutu bila su bezuspešna, Atlanta je morala da položi oružje.

Goste je do trijumfa predvodio Dearon Foks sa 31 poenom, a vrlo raspoložen bio je i Domantas Sabonis sa 25 poena, deset skokova i sedam asistencija, dok je Trej Lajls dodao 19. U redovima Atlante prednjačio je Jang sa 24 poena, Mari je ubacio 18, Džonson 16, a Bej 15.

NBA - REZULTATI

Subota

Orlando - Njujork 117:108

/Vagner 32 - Rendl 38/

Vašington - Bruklin 110:104

/Kuzma 26 - Bridžes 19/

Atlanta - Sakramento 110:117

/Jang 24 - Foks 31/

Boston - Toronto 120:118

/Braun 31 - Barns 30/

Klivlend - Milvoki 111:119

/Mičel 34 - Adetokunbo 34/

Hjuston - Filadelfija 127:131

/Vanvlit 33 - Maksi 42/

Denver - Oklahoma 93:119

/Jokić 19 - Gildžes Aleksander 40/

Finiks - Šarlot 133:119

/Buker 35 - Rozje 42/

Portland - San Antonio (u toku)

LA Klipers - Memfis (u toku)

23.00: Juta - Majami




tagovi

Bogdan BogdanovićSakramento KingsAtlanta HoksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara