Branson (©AFP)
Branson (©AFP)

Boston se častio slobodnim danom pred plej-of

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 03:45

Njujork se naigrao protiv Kelta – 118:109

Davno je Boston obezbedio prvo mesto u Istočnoj konferenciji, pa je uoči početka plej-ofa mogao da se počasti slobodnim danom.

U „Boston Garden“ došao je Njujork, treći tim Istoka i sit se naigrao košarke, pošto Kelti gotovo da nisu ni zapinjali, sve do poslednje četvrtine, kada su poraz učinili podnošljivijim. Veliki poklon dobili su Niksi, koji imaju sada samo jednu pobedu manje od drugoplasiranog Milvokija – 118:109.

Izabrane vesti

Bostonova borba trajala je prvu četvrtinu. Posle toga je samo Njujork postojao na terenu. Ništa nelogično, jer je gostima pobeda bila daleko potrebnija. Drugu četvrtinu Niksi su dobili sa 37:19 i otvorili sebi autoput ka trijumfu.

Razlika je samo rasla u trećoj deonici i došla do 31 poena (100:69). Tek posle toga Njujork je malo spustio nogu sa gasa, a Bostonu se, valjda, probudila savest i osećaj časti, pa su Kelti u poslednjem kvartalu uspeli da spuste zaostatak na svega devet poena, ali pitanje pobednika se nije postavljalo ni u jednom trenutku.

Prva zvezda utakmice bio je Džejlen Branson, koji je pobedi Niksa doprineo sa 39 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Džejson Tejtum sa 18 poena.

Čikago je očekivanom pobedom u Detroitu suštinski obezbedio deveto mesto u plej-inu – 127:105.

Svi u Gradu motora jedva čekaju da se ova antologijski otužna sezona završi, pa ni večeras nije bilo prave košarke, nekog značajnijeg otpora Pistonsa. Čikago je lagano, od četvrtine do četvrtine podizao prednost, koja je na kraju prešla 20 poena.

Najefikasniji među Bulsima bili su Demar Derozan sa 39 i Nikola Vučević sa 27 poena i 11 skokova. Kod Detroita bolji od ostalih bio je Dželen Daren sa 20 poena i 11 skokova.

NBA LIGA

Četvrtak

Boston – Njujork 109:118

/Tejtum 18 – Branson 39/

Detroit – Čikago 105:127

/Daren 20 – Derozan 39/

Juta – Hjuston 124:121

/Van Flit 42 - Šamanić 22/

Portland – Golden Stejt U TOKU

Sakramento – Nju Orleans U TOKU



 


tagovi

NBA ligaBoston SeltiksNjujork NiksČikago BulsDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara