Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Čak i kad nema svoje veče, Jokić briljira: Novi tripl-dabl i dodavanja za špice, Bogdanović nemoćan

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 05:23

Dvojica srpskih asova obeležili utakmicu u Bol Areni koju je branilac titule dobio rutinski

Denver je ponovo na vrhu Zapadne konferencije! I sada čeka dobre vesti iz Los Anđelesa kako bi se definitivno osamostalio na prvom mestu. Aktuelni NBA šampion nije se mnogo potrošio u meču sa Atlantom, a opet ostvario je ubedljivu pobedu, reklo bi se čak sa pola gasa uz novi ovosezonski rekord franšize - 142:110 (33:26, 36:30, 42:30, 31:24).

Sve je u napadačkoj igri Denvera bilo maltene savršeno. Svaka od četiri deonice završena je sa bar 31 poenom, a u još jednoj utakmici sve je prštalo od vrhunskih šuterskih procenata. Ne samo što su Nagetsi šutirali 60 odsto iz igre, posebnu pažnju je privuklo to što je branilac krune ubacio čak 23 trojke uz respektabilnih 56 odsto uspešnosti (23/41)!

Izabrane vesti

Denverov napad funkcionisao je kao podmazan, a Atlanta je za takvu igru šampiona imala snage tek za jedno poluvreme solidne borbe, ne više od toga. Bez Treja Janga i sa indisponiranim Dežonteom Marejem koji je ubacio samo 14 poena uz očajnih 4/15 iz igre, mada i podelio 12 asistencija, Hoksi nisu ni mogli da računaju na nešto više.

Bogdan Bogdanović ostavljen je maltene da se sam nosi sa šuterski izuzetno raspoloženim Nagetsima, no nije mogao sve sam. Kapiten Srbije odigrao je još jednu dobru utakmicu i završio je sa 18 poena uz po dva skoka i asistencije za 31 minut (6/10 iz igre, 3/4 za tri). Trebalo mu je malo vremena da uhvati zalet, ali je kasnije pronašao svoj ritam i bio vrlo dobar. Ovo mu je već 13. utakmica zaredom u kojoj je bio dvocifren. No, protiv sebe je imao aždaju iz Kolorada i pre svega šuterski jako raspoloženog Kentavijusa Koldvela Poupa. Denverov čovek za sve zabeležio je ovosezonski lični rekord sa 24 poena, dok je za tri pucao čak 6/9! Pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 20 poena i 4/8 sa distance, uprkos tome što je utakmicu odigrao dosta nervozno i brzo ušao u problem sa faulovima.

Nikola Jokić nije bio u svom elementu, ali to ga nije sprečilo da ostvari još jedan tripl-dabl. Čak i kada ga lopta ne sluša, kao što se to prethodne večeri dogodilo u nekim situacijama, Srbin je odigrao meč kakav bi mnogi poželeli da mogu, pa je za 30 minuta skupio 19 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Ponovo je Jokić bio u centru pažnje zbog svojih izuzetnih poteza. Počeo je utakmicu sa lepim poenima kojima je raspalio diskusiju o tome ko je među centrima veštiji sa loptom, Džoel Embid ili on, da bi kasnije podelio nekoliko prelepih asistencija za televizijske špice, poput dodavanja preko celog terena za Džastina Holideja.


Imao je i kombinaciju sa Džamalom Marijem koja se završila poenima Kanađana, a sve je ispalo tako, kao da je Srbin saigraču podelio asistenciju o tablu. Na prvu nije realno da je to želeo da uradi, već da je sam pokupi i eventualno završi akciju, ali toliko toga nam je Jokić priredio kroz protekle godine, da nas ništa više ne bi iznenadilo...

Majkl Meloun je njega i generalno startere odmorio u poslednjoj deonici, što takođe nije uticalo na konačni ishod. Eron Gordon je odmarao, a Džamal Mari je igrao iako je njegov status bio upitan. Upisao je 16 poena (6/11 iz igre), šest asistencija i tri skoka. Redži Džekson je imao 18, a Pejton Votson 13 poena. Na kraju su se svi igrači Denvera koji su dobili šansu upisali u listu strelaca. Svi, osim Deandrea Džordana koji je ponovo celu utakmicu odgledao sa klupe.

Ulazimo u poslednju sedmicu ligaškog dela a do kraja sledi težak program. Prvo gostovanje Juti, zatim ponovo stiže Minesota, da bi za kraj usledila vezana gostovanja San Antoniju i Memfisu. Šampiona čeka ozbiljno težak posao da zadrži prvo mesto i prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa na Zapadu.

NBA – REZULTATI

LA Lejkers – Klivlend 116:97

/Rasel 28 – Garlend 26/

Bruklin – Detroit 113:103

/Tomas 32 – Metu 20/

Memfis – Filadelfija 96:116

/Pipen 24 – Embid 30/

Denver – Atlanta 142:110

/Koldvel Poup 24 – Kapela 19/



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsBogdan BogdanovićAtlanta HoksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara