Amadu Sou i Simone Pjaniđani (Foto: MN Press)
Amadu Sou i Simone Pjaniđani (Foto: MN Press)

Cedevita Olimpija pala i 11. put, šamar za Budućnost u Morači

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.12.23. | 23:21

Božićev London izgubio u poslednjim sekundama

Košarkaši Cedevite Olimpije su zalutali u Evrokup ove sezone. Letos su napravili velike promene, ali izgleda da je Simoneu Pjaniđaniju potrebno još vremena da složi sve kockice. Nije pomogao ni odlazak Klemena Prepeliča posle izuzetnih mesec dana u Ljubljani, ali je možda znak da su bolji dani pred slovenačkim šampionuom tesan poraz od Huventuda u Badaloni - 83:81.

Ipak, to ne menja činjenicu da Zmajevi nemaju trijumf od starta takmičarske godine na evro-sceni: 11 mečeva, 11 poraza. Nisu slavili u Evrokupu od 1. februara godine na izmaku... Ipak, bili su blizu da pomrse račune ekipi Karlesa Durana, mada se mora priznati i da katalonski sastav igra ispod očekivanja, s ozbirom da je upisao tek 6. trijumf (6-5) i peti je u Grupi A.

Izabrane vesti

Endru Endrus je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 14 poena, do je 13 dodao Đozep Buskets. Do 12 su brojali Andres Feliz (po pet skokova i asistencija) i Dešon Tomas, dok su po 10 poena ubacili bivši centar Partizana Vladimir Brodzijanski i Ante Tomić.

Jednu od boljih partija u dresu Cedevite Olimpije upisao je Amerikanac Di Džej Stjuart i protiv Huventuda postigao 20 poena. Karlo Matković je dodao dabl-dabl sa 15 poena i čak 13 skokova, dok je dvocifren u dve kolone bio i Džaston Kobs: 11 poena i 10 asistencija. Jaka Blažič je dodao 11, Luka Ščuka 10 poena u poraženoj ekipi. Problem je što su se još samo dva igrača upisala u listu strelaca (Amadu Sou osam poena i Gregor Glas šest.

Novi poraz pretrpela je i Budućnost, pošto je u Morači ubedljivo slavio Turk Telekom, 73:96. Podgoričani su tako pretrpeli sedmi poraz (4-7), dok je turski tim posle osam vezanih neuspeha, nanizao i treći trijumf (3-8).

Sastav iz Ankara predvodio je Tajron Volas sa 22 poena, dok je Džejms Palmer brojao do 17. Dabl-dabl je ubeležio bivši centar Baskonije Stiven Inok, dok je isti poenterski učinak imao i Okben Ulubaj. Dvocifren sa 10 poena u pobedničkom timu i Jigitdžan Sajbir.

U ekipi Budućnosti najefikasniji Mekilni Rajt sa 23 poena, ali su ga ispratili samo Petar Popović sa 15 i Vladimir Mihailović sa 11 poena.

London Lajonsi, koje sa klupe predvodi Petar Božić, su posle pet vezanih trijumfa izgubili od Hamburga. I to kod kuće - 81:83. Odluka je pala u poslednjim sekundama, kada je Mark Hjuz postigao poene za pobedu gostuju.

Amerikanac je susret okončao sa 12 poena, a efikasniji su bili Aldžami Duram i Aleksandar Džjeva sa po 15 poena. Dvocifren je bio i Vilijam Krismas sa 10.

Hjuz je poenima u poslednjoj sekundi poništio vrhunsku partiju Gejba Olasenija, koji je predvodio sastav iz glavnog grada Engleske sa 24 poena i devet skokova za indeks 36. Sem Deker je dodao 14, a Tarik Filip 10 poena u poraženoj ekipi.

EVROKUP - 11. KOLO

Sreda

Prometej - Bešiktaš 89:70

/Balvin 17 - Mičel 18/

Burg - Trento 79:67

/Majk, Rizaher 12 - Boldvin 11/

Budućnost - Turk Telekom 73:96

/Rajt 23 - Volas 22/

Huventud - Cedevita Olimpija 83:81

/Endrus 14 - Stjuart 20/

London Lajons - Hamburg 81:83

/Olaseni 24 - Duram 15/



tagovi

Cedevita OlimpijaKK Budućnost PodgoricaLondon LajonsKK HamburgKK Turk TelekomTurk Telekom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara