Čović: Zvezda obnovila tužbu protiv ABA, napadamo vrh Evrolige

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 11:55

“Pa ja kad sam bio predsedavajući u sezoni 2017/2018, moj sin je igrao ABA ligu. Je l i to sukob interesa. Pogledajte samo bilo koju državnu instituciju i koliko su one opterećene nepotizmom, o čemu mi pričamo”

Dva dana posle gostovanja predsednika Partizana Ostoje Mijailovića, u Jutarnjem programu televizije Prva našao se i njegov suparnik s Malog Kalemegdana - Nebojša Čović. Tema za razgovor na pretek, počev od poslednjih dešavanja u regionu, preko sukoba večitih rivala i optužbi od strane crno-belih da su Crvena zvezda i FMP u sukobu interesa...

Na konkretno pitanje da li postoji sukob interesa zbog bliskih porodičnih odnosa u vrhu Crvene zvezde i FMP, prvi čovek crveno-belih odgovara kategorički da nikakvih neregularnih radnji - nema. Te da zato nema razloga da se sa Trgovačkog suda u Zagrebu slučaj prebacuje na sud u Lozani. 

Izabrane vesti

“Niko nije krio da je FMP bio strateški partner Zvezde u toku onog stečajnog postupka. Ali ovo sad je novi FMP. I za sve ove godine, kad god smo registrovali igrače, niko nikad nije imao primedbe na kakav sukob interesa. Niti se neko žalio da Zvezda i FMP igraju nekakve nameštene utakmice. A to što jedan klub da drugom dvojicu ili trojicu igrača da razigrava - to je politika klubova? I ta personalna rešenja, to je politika klubova”, izjavio je Čović u Jutarnjem programu Prve televizije.

Ukazuje i na to da je atak na Crvenu zvezdu po pitanju sukoba interesa počeo onog momenta kada je Evroliga odlučila da crveno-beli ostanu u elitnom takmičenju i da je to zapravo "mehanizam Ostoje Mijaiiovića da opravda uloženi novac u Partizan prošle sezone". Podsetio je na dešavanja iz ne tako davne prošlosti…

“Pa ja kad sam bio predsedavajući u sezoni 2017/2018, moj sin je igrao ABA ligu. Je l i to sukob interesa”, pita Čović i nastavlja:

“Zoran Tošković (predsednik FMP pr. au) je nebitan, čovek je privremeno tu (posle smrti Predraga Milojevića pr. au). Pogledajte samo bilo koju državnu instituciju i koliko su one opterećene nepotizmom, o čemu mi pričamo”.

Otkrio je dugogodišnji predsednik Zvezde i da je klub obnovio tužbu protiv Jadranske lige zbog isteka roka za vansudsku naknadu.

“Oni su pojeli vreme vansudske nagodbe, tako da smo mi obnovili tužbu. Posle dešavanja u subotu smo i dopunili tužbu. I u finansijskom smislu. Istekao je rok za vansudsko poravnanje”.

Reč-dve i o Skupštini ABA lige koja je ipak održana u izmenjenom obliku. Delimično u petak, delimično u subotu…

“To što se juče i prekjuče desilo nije Skupština, ma šta oni pričali. Dogovorili smo se u petak uveče Domagoj Čavlović i ja s Draganom Bokanom oko toga šta treba da se uradi da to bude Skupština. On (Bokan) to nije ispoštovao. Ovako, iskorišćen je strah manjih klubova da se liga neće igrati”.

Malo i o predstojećoj sezoni. Predsednik Crvene zvezde ima velika očekivanja…

“Crvena zvezda je ove sezone napravila respektabilan tim. I otvoreno kažem: Ove sezone napadamo i vrh Evrolige”.

S tim što u vrhu i dalje aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige očekuju nove “bočne udare”.

“Pozivam zvezdašku javnost da prate kako će nam podmetatiti i lomiti noge”.

Čović na kraju tvrdi i da ne može da dobije finansijski izveštaj ABA lige, pa je otvoreno pitao kako se trošilo 1.700.000 evra od sponzorstva televizije Arena Sport...



tagovi

Nebojša Čović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara