Ćus Mateo (©AFP)
Ćus Mateo (©AFP)

Ćus iznenađen suđenjem, stare kajle direktne: Sje**ni smo, biće nemoguće zaboraviti ovo

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 00:43

"Večeras ćemo plakati, ali ćemo već sutra ustati. Sada je pravi trenutak da pokažemo karakter Real Madrida, da čestitamo rivalu i nastavimo da koračamo napred", izjavio je trener Reala posle poraza od Panatinaikosa u finalu Evrolige

Tokom čitave sezone Real je bio dominantan u Evroligi, ali je na poslednjem koraku posustao. Ipak, to što nije uspeo da odbrani evropsku krunu trener madridskog tima Ćus Mateo nije okarakterisao kao smak sveta. Španski strateg jeste bio razočaran, ali ne očajava zbog krajnjeg ishoda evroligaške sezone već napominje da je sada pravi trenutak da Real pokaže svoj karakter.

Mateo je prvo čestitao Panatinaikosu na osvojenom trofeju, a potom se osvrnuo na samo finale, na ono što je bilo dobro i ono što je moglo bolje.

Izabrane vesti

"Čestitke Panatinaikosu, zaslužili su da pobede zbog vrlo dobrog drugog poluvremena. Bilo je ovo finale veoma teške sezone tokom koje smo odradili odličan posao. Sada pričamo o jednoj utakmici koja te natera da pomisliš u zavisnoti od ishoda da li si nešto dobro ili loše uradio. U prvom poluvremenu smo shvatili šta moramo da uradimo i to smo uradili, ali oni imaju vrlo dobre igrače. Podigli su odbranu i počeli da igraju sa mnogo više fizikalnosti, a mi smo počeli da gubimo energiju, šutirali smo previše spolja… Večeras ćemo plakati, ali ćemo već sutra ustati. Borićemo se do kraja. To je duh koji želim od svog tima. U sportu ponekad dobijete, ponekad izgubite i sada je pravi trenutak da pokažemo karakter Real Madrida, da čestitamo rivalu i nastavimo da koračamo napred”, izjavio je Mateo.

Trener Reala nije bio preterano zadovoljan suđenjem, mada nije želeo da u njemu traži izgovor za poraz.

"Iznenađen sam kriterijumom suđenja danas. Tačno je da su naši centri brzo ušli u problem sa faulovima. To nam se nije dešavalo tokom sezone, uglavnom su moji igrači imali dva faula do poluvremena. Bilo je nekih frustracija, Poarje je dobio tehničku, ali to su stvari koje se dešavaju na utakmicama. Želite da sačuvate centre od faula, ne želim da se bunim, ali svako očekuje ujednačen kriterijum, makar kada se koriste ruke u odbrani", zaključio je Mateo.

Realu ostaje još finale ACB lige sa Barselonom, koju Mateo vidi kao priliku da popravi utisak sezone na izmaku.

"Tako je kako je. Moramo da nastavimo sezonu. U sredu igramo protiv Barselone. Biće teško, ali idemo dalje. Treniraćemo i biće spremni da igramo velike utakmice. Uradili smo odličan posao koji bi bio vredan i kada ne bismo pobedili. Ustaćemo uz pomoć naših navijača, koji će sigurno ceniti naš trud."

Na pitanje šta će prvo uraditi posle poraza imao je spreman odgovor.

"Popiću pivo uz svoju suprugu i decu, koja su došla ovde. Oni su uvek tu uz mene", zaključio je Mateo.

Serhiju Rodrigesu, jednom od najiskusnijih u timu, poraz je, čini se, pao posebno teško.

"Zaboraviti sve ovo biće nemoguće", kratko je izjavio Rodriges posle poraza.”Ovo je Fajnal for. Jedan tim pobeđuje, ostala tri tuguju."

Iskren je bio i Serhio Ljulj.

"Sje**ni smo!. Nisu nam dozvolili da vežemo dve ili tri akcije i približimo se ili ponovo povedemo. Bili su bolji, uspešniji, posebno u drugom poluvremenu. Počeli smo utakmicu vrlo dobro, imali smo priliku da je prelomimo, ali umesto toga oni su slomili nas", prenosi Marka reči 36-godišnjeg Španca.


tagovi

KK Real MadridEvroligaFajnal for EvroligeĆus MateoSerhio LjuljSerhio Rodriges

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara