Kostas Slukas (©AFP)
Kostas Slukas (©AFP)

Prošle godine tragičar, sada heroj i MVP finala!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 23:21

Kostas Slukas poneo priznanje najboljeg igrača finala Evrolige

Prošle godine bio je tragičar, ove je heroj! Ali da bi prošao taj put, morao je Kostas Slukas da promeni dres. Navukao je gnev navijača Olimpijakosa odlukom da pređe u redove ljutog rivala, ali se ona ispostavila kao ispravna. Sada definitivno nema nikakve dileme da je tako.

PAO slavi titulu prvaka Evrope, PAO slavi Slukasa, jer upravo je dugogodišnji član Olimpijakosa zaslužan za istu! U polufinalu protiv Fenerbahčea nije bio preterano inspirisan, ali je u finalu protiv Reala odigrao simultanku, nateravši Kralja da preda krunu i zasluženo poneo laskavu titulu MVP finala Evrolgie.

Izabrane vesti

Pre godinu dana je protiv istog rivala u Kaunasu, samo u dresu Olimpijakosa, promašio šut za pobedu i trofej (meč završio sa svega šest poena), večeras se u Berlinu postarao da pobednik bude odlučen mnogo ranije. U borbi za tron ubacio je 24 poena do kojih je došao bez ijednog promašaja iz igre, upisao je dva skoka, tri asistencije i tako ostvario 31 indeksni poen za žurku na kakvu se u zelenom delu Atine čekalo 13 godina i apsolutno zasluženu nagradu najboljeg igrača finala.

"Neverovatan osećaj, ne mogu da opišem svoja osećana. Mnogo sam ponosam na saigrače, na čitav Panatinaikos. Čestitke treneru, ponosam sam i na njega i na vlasnika Janakopulosa. Morali smo da budemo agresivni u napadu i odbrani. U polufinalu sam bio van ritma, ali danas je bio moj dan. Pobedili smo najbolji tim u Evropi i zato smo sada prvaci. Dao sam sve od sebe na terenu, imao sam pomoć saigrača i zasluženo smo pobedili", izjavio je Slukas posle meča.


tagovi

EvroligaKK PanatinaikosKostas SlukasFajnal for Evrolige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara