©AFP
©AFP

Dalasu malo i 37 Dončićevih poena: Luka vratio Mevse u igru, pa promašio šut za pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 03:41

Novi dabl-dabl Slovenca nedovoljan za pobedu nad Nju Orleansom (111:113)

Luka Dončić je novu sezonu otvorio nizom impresivnih partija, međutim igre Slovenca nije ispratio i timski učinak te je Dalas na trećem koraku pretrpeo drugi poraz, bolji od Mevsa bio je Nju Orleans koji je slavio u uzbudljivoj završnici (113:111).

Košarkaš Dalasa i na trećem uzastopnom meču je upisao preko 30 poena, ali drugi ovosezonski dabl-dabl, odnosno 37 poena i 11 skokova, uz sedam asistencija, nije bilo dovoljno da gostima donese drugi trijumf u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Izabrane vesti

Na krilima raspoloženog Slovenca, ali i Spensera Dinvidija i Kristijana Vuda koji su postigli 24, odnosno 23 poena, Dalas je uspeo da u završnici druge četvrtine uhvati priključak i neutrališe vođstvo Pelikansa koje je tokom većeg dela prve polovine susreta bilo dvocifreno.

Uz blage oscilacije na obe strane, rivali su u završnicu susreta ušli ujednačeni, a domaćin je umeo da naplati niz promašenih šuteva za tri poena Dalasa i odvoji se na plus sedam. Mini-serijom Klebera gosti su prišli na četiri poena zaostatka i uz tračak nade dočekali poslednjih pola minuta u kojima je svu pažnju ukrao Dončić.

As Dalasa uspeo je da materijalizuje dva vezana napada i naplati promašaj Mekaluma, ali je vrhunac uzbuđenja tek sledio pošto je tri sekunde pre kraja Grem pogodio jedno od dva slobodna bacanja i pružio priliku rivalu da trojkom pri rezultatu 113:111 stigne do pobede. Iako je preostalo vreme u velikoj meri ograničilo opcije Dalasa bilo je izvesno da će Dončić preuzeti odgovornost, međutim Slovenac je promašio šut za tri te je Nju Orleans stigao do treće pobede u četiri duela.

Iako su tri najefikasnija aktera susreta bili košarkaši Dalasa, učinak Dončića, Dinvidija i Vuda ispostavio se kao nedovoljan protiv Pelikansa u čijim redovima je čak osam igrača završilo susret sa dvocifrenim brojem poena, a među kojima je najefikasniji bio Marfi sa 22.

NBA - REZULTATI

Vašington - Detroit 120:99

/Kuzma 25 - Bogdanović 25/

Nju Orleans - Dalas 113:111

/Marfi 22 - Dončić 37/

Oklahoma - LA Klipers 108:94

/Gildžus Aleksander 33 - Kenard 15/

Finiks - Golden Stejt 134:105

/Buker 34 - Kari 21/



tagovi

Dalas MaveriksLuka DončićNju Orleans Pelikans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara