Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)

Denveru nedovoljan Jokićev dabl-dabl na povratku, Detroit posle velike drame prekinuo crni niz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 06:01

Pistonsi po prvi put u sezoni slavili na strani!

Vratio se Nikola Jokić u tim Denvera nakon pet dana odsustva i odmah po povratku – izdominirao. Kao da nije gubio ritam i propustio tri utakmice, srpski centar pružio je još jednu MVP partiju i samo ga je još jedan skok delio da zaokruži tripl-dabl!

Ipak, i pored toga što je Jokić imao svoje veče, a u tim se vratio i Džamal Mari, košarkaši Detroita pronašli su način da kreiraju iznenađenje i posle velike drame slave u Bol Areni – 110:108! Da su se sa Nagetsima susreli krajem prethodne ili početkom aktuelne nedelje, dok je ekipa Majka Melouna bila desetkovana, ovakav ishod se i mogao očekivani, ali sa Jokićem i Marijem u timu, nakon sedam vezanih poraza, pobeda Pistonsa, prva na strani ove sezone, dodatno dobija na značaju.

Izabrane vesti

Dosta ujednačen meč viđen je u Denveru. Detroit ga je neznatno bolje otvorio, ali su se timovi tokom većeg dela smenjivali u vođstvu. Međutim, gosti su serijom 13:3 početkom četvrte deonice stekli prvu dvocifrenu prednost od početka utakmice i bio na dobrom putu da upiše tek drugu pobedu u novembru.

Međutim, na oko šest minuta do kraja Pistonsi su krenuli da ulaze iz greške u grešku, a Denver je timskom igrom za manje od tri minuta serijom 12:2 istopio gotovo čitavu prednost gostiju (103:100). Ali nije Detroit poklekao pod pritiskom, Alek Burks vezao je velika četiri poena u tim trenucima i sprečio veliki preokret u poslednjem minutu.

Jokić je meč završio kao najefikasniji igrač, sa 31 poenom, 10 asistencija i devet skokova, a pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti. U timu Detroita je još jednom u prvi plan iskočio Bojan Bogdanović, ubacio je hrvatski košarkaš 22 poena, pride upisao devet skokova, a sjajno šutersko veče imali su još Marvin Begli III sa 14 poena (7/8 iz igre), Kevin Noks II sa 17 (8/11) i Alek Berks sa 21 (7/13).

Finiks je u poslednjem meču u noći između utorka i srede savladao Lejkerse uprkos fantastičnoj partiji Entonija Dejvisa - 115:105. Popularni Obrva ubacio je 37 poena i zabeležio 21 skok, ali ni to nije bilo dovoljno da tim iz Los Anđelesa veže i četvrtu pobedu.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Buker i Bridž sa po 25 poena, a Ejton je u 14 ubačenih koševa uhvatio i 15 lopti. Na drugoj strani Voker je postigao 24 poena, Vestbruk 21.

NBA - REZULTATI

Sreda

Filadelfija - Bruklin 115:106

/Heris 24 - Irving 23/

Memfis - Sakramento 109:113

/Morant 34 - Foks 32/

Denver - Detroit 108:110

/Jokić 31 - Bogdanović 22/

Finiks - Los Anđeles Lejkers 115:105

/Buker, Bridžs 25 - Dejvis 37/



tagovi

NBA ligaNikola JokićDenver NagetsDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara