(© MN Press)
(© MN Press)

Detalji koji menjaju život: Prošle sezone Nanelijeva trojka, a ove…

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.12.23. | 10:40

Nebeski skok Danila Anđušića prelomio je meč protiv Panatinaikosa i mogao bi da pokrene čitavu ekipu crno-belih da počne da niže pobede u elitnom takmičenju

Kažu da je košarka igra detalja. Da baš u tim detaljima leži odgovor na pitanje da li ste šampionski tim ili niste. Kažu tako da je jedan detalj preokrenuo čitavu prošlu sezonu u Partizan Mozzart Betu kada je bilo ubedljivo najteže početkom decembra. Bila je to trojka Džejmsa Nanelija protiv Efesa u Beogradu. Sada bi isto jedan detalj mogao da preokene novu sezonu za klub iz Humske - jedan ofanzivni skok koji je slomio moćni Panatinaikos u krcatoj Areni.

Da ste trepnuli, verovatno biste ga propustili...

Izabrane vesti

Finiš ludog produžetka protiv Zelenih iz Atine. Osećalo se u vazduhu da se sprema nešto neverovatno. Partizan je sa ivice ponora i zaostatka od 10 poena preko Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Pi Džej Doužera napravio preokret za prepričavanje, ali heroj iz senke je bio Danilo Anđušić.

Ne zbog dalekometne paljbe ili precizno pogođenog slobodnog bacanja po čemu je bek Partizana inače poznat u karijeri koja traje skoro 15 godina... Uradio je ono što se od njega najmanje očekuje. Skakao je, hvatao lopte pod obručom kao niko u crno-belom sastavu. Ipak najviše će se pamtiti onaj skok na tačno 90 sekundi pre kraja produžetka.

Ceo meč se tada lomio, lopta je bila u rukama kapitena Kevina Pantera koji doneo šest poena prednosti, hteo je trojkom da završi posao i pošalje Panatinaikos kući, podigao se van linije 6,75, ali nije bio precizan. Lopta je u vazduhu, vrebaju je trojica igrača Panatinaikosa, a među njima je i Matijas Lesor... Međutim, niotkuda se stvara Danilo Anđušić koji hvata skok, postiže koš i ostavlja u čudu igrače Panatinaikosa. Da gledaju jedni druge neshvatajući kako je moglo da im se dogodi da Anđušić sam pored njih dođe do lopte i na kraju poenima iz reketa donese trijumf crno-belima... Inače svojim jedinim košem na meču 11. kola elitnog takmičenja.

"Skok... Nisam znao da mogu toliko skočim", rekao je Anđušić pomalo u šali, pomalo u zbilji.

Zvuči neverovatno, ali Partizan je uspeo da iskontroliše skok protivnika što je bio velikim problem tokom čitave sezone. Panatinaikos nije uspeo u tom segmentu da napravi prednost (37-37 u skokovima), a pogled na statistiku kaže da je najbolji skakač tima, ali i čitave utakmice, bio Danilo Anđušić. Imao je osam upisanih skokova.

"Verovatno moj rekord".

I upravu je. Nikada nije imao skokova na jednoj utakmici kao protiv Panatinaikosa. I nikada nijedan od njih nije bio bitan kao sinoćni.

"Svi smo se podredili timu i to je donelo rezultat. Doprineli u određenim stvarima, možda ja nisam navikao da doprinosim u tome, ali sam se trudio da pomognem ekipi najbolji mogući način da ostvarimo pobedu. Najvažnije da ekipa pobeđuje i onda ćemo svi izgledati dobro", dodao je Anđušić.

Na kraju utakmice u Beogradu stvarno se videlo da sve leži u tim najsitnijim detaljima o kojima Željko Obradović priča iz nedelje u nedelju. U decembru prošle godine prevagu je donela trojka u momentu kada su crno-beli imali učinak 4-9 i bili otpisani, sada bi to mogao da bude baš taj jedan skok kada su crno-beli bili na učinku 4-6.

Već sada je Partizan na boljem učinku u odnosu na prošlu sezonu u ovo vreme. Sa pet pobeda posle 11 kola ponovo ulaze u otvorenu bitku za mesto koje vodi u plej-of. Ima još mnogo da se igra, najbitnije utakmice tek slede.

Partizan Mozzart Bet već danas nastavlja da radi jer vremena za odmor nema. Crno-beli u subotu imaju novi meč ABA lige, u Železniku će odmeriti snage protiv FMP-a, a onda sledi još jedna paklena nedelja u Evroligi. U utorak dolazi Monako sa Sašom Obradovićem i Majkom Džejmsom, a onda u četvrtak Olimpija Milano sa Etoreom Mesinom i Nikolom Mirotićem.

Borba za pobedama se nastavlja. Da li će one doći posle jednog čudesnog skoka ili trojke? To je već na igračima Partizana.

EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Real Madrid 100:99

/Gudurić 21 - Kampaco 33/

Monako - Olimpijakos 85:77

/Džejms 24 - Kenan 20/

Makabi Tel Aviv - Alba Berlin 102:81

/Boldvin 18 - Proćida 22/

Bajern Minhen - Virtus Bolonja 90:76

/Ibaka 24 - Belineli 22/

Olimpija Milano - Žalgiris 70:83

/Šilds 21 - Ulanovas 20/

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos 92:87 (78:78)

/Ledej 23 - Nan 19/

Petak:

20.00: (1,80) Crvena zvezda (15,0) Anadolu Efes (2,25)

20.30: (1,10) Barselona (23,0) Asvel (8,00)

20.30: (1,70) Valensija (15,0) Baskonija (2,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara