Detalj sa utakmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmice (© Star Sport)

Ovo preokreće čitavu sezonu! Partizan Mozzart Bet posle ludog produžetka srušio Panatinaikos

Vreme čitanja: 5min | čet. 30.11.23. | 22:55

U neverovatnoj utakmici Partizan Mozzart Bet je savladao Panatinaikos u 11. kolu Evrolige na krilima Zeka Ledeja, Kevina Pantera i Pi Džej Doužera

E ovo je baš trebalo Partizan Mozzart Betu. Veliki protivnik, gigant evropske košarke, 20.000 vatrenih navijača... Sve idealno postavljeno da se testira karakter ove ekipe. Da se vidi da li jesu ili nisu. Izgleda da zaista jesu. U čudesnoj utakmici koja će se prepričavati Partizan Mozzart Bet je srušio Panatinaikos u 11. kolu Evrolige u prepunoj Areni posle produžetka rezultatom 92:87 (78:78).

Bila je ovo utakmica koja je mnogo bila potrebna i kapitenu Kevinu Panteru. Loše je otvorio sezonu, povredio se, onda se vratio protiv Panatinaikos, ispromašivao sve do četvrte četvrtine pošto je četiri šuta ispustio, a onda pokazao suvi kvalitet. Uz Pi Džej Doužera i Zeka Ledeja režira neverovatan preokret jer je Panatinaikos u četvrtoj četvrtini imao 10 poena prednosti. Nije to sprečilo pomenuti trio da se bori i pogađa iz ludih pozicija, ali kada se utakmica lomila Panter je imao loptu u svojim rukama. Vezao je pet ključnih poena, mogao je da donese i pobedu u četvrtoj četvrtini, ali ono što nije uradio tada jeste u produžetku, asistencijom za zakucavanje Ledeja za pobedu.

Izabrane vesti

Utakmicu sezone odigrao je Zek Ledej. Ubacio je 23 poena, ali heroj meča je bez ikakve dileme kapiten Kevin Panter koji se posle 35 dana vratio u ekipu. Nije postigao niti jedan poen u prve tri deonice, a onda pokazao kakav je as. Ubacio je u četvrtoj četvrtini i produžetku 13 poena i doneo trijumf crno-belima. Fantastičan je bio Pi Džej Doužer sa 16 poena i sedam skokova. Imao je i četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Na drugoj strani u centru pažnje je bio Matijas Lesor. Nije imao milosti nekadašnji centar crno-belih. Ubacio je 16 poena, imao šest skokova, ali nije to bilo dovoljno za pobedu gostiju iz Atine. Utakmicu sezone odigrao je i Kendrik Nan koji je meč okončao sa 19 poena.

Bio je Lesor lice u fokusu pred početak utakmice i pošto je susret krenuo. Prvo zbog poklona i ovacija koje je dobio, a onda zbog izdanja na parketu. Odmah je krenuo da radi sve ono što je nateralo navijače da ga zavole, samo je sada bio u zelenom dresu Panatinaikosa. Gradio je koš, beležio lake poene, vraćao lopte bekovima koji su bili potpuno sami pri šutu za tri poena i kako je vreme odmicalo prednost Panatinaikosa je rasla.

Kratkotrajna injekcija energije za Partizan je stigla u vidu Pantera, Avramovića i Kabokla. Trojka je Avramovića je razbudila dvoranu, a sve je eksplodiralo gromoglasnim zakucavanje Kabokla.

Međutim, bilo je to kratkog daha, smanjio je crno-beli tim na 20:21, falila je konstantnost. Promašivali su se otvoreni šutevi, ziceri, gubile se lopte... Sve to je Panatinaikos iskoristio da ode na plus osam iako Grci nisu igrali spektakularno. Tražio se lider u Partizanu, neko ko će da ostane imun na pritisak. Bio je to Zek Ledej.

Spektakularan niz koševa vraća Partizan sa ivice. Činilo se da su gosti blizu da slome otpor crno-belih, ali već pomenuti Ledej to nije dozvolio u trećoj deonici. Krenuo je da pogađa iz svih pozicija, ali ništa nije moglo da se poredi sa trojkom koju je pogodio uz faul. To je vratilo ekipu trenera Obradovića u život, ali i Alena Smailagića koji je potom zakucao za špice...

Odjednom je sa minus osam Partizan otišao na plus jedan. Bio je to period kada je Partizan zaigrao i sjajnu odbranu, pa je čak i Ataman u nemoći da pronađe rešenje dobio tehničku.

Nekako se osetila strepnja u dvorani zbog momenta kada je utakmica prekinuta. Partizan je bio u velikom naletu, a pauza na poluvremenu je definitivno pomogla gostima. Svima su u mislima bile brojne treće deonice koje je Partizan gubio i loše otvarao. Ovoga puta to nije bio slučaj zbog požrtvovanosti Alena Smailagića. Mladi krilni centar je bio taj koji je povukao ekipu na startu drugog poluvremena, čak je doneo i šest poena prednosti u jednom momentu.

Problem je ponovo bila konstantnost u napadu. Čim su izašli Ledej i Smailagić, crno-beli nisu imali rešenje, na sve to se razgoropadio i Lesor na drugoj strani. Krenuo je Francuz da trese obruče Arene kao nekada, Panatinaikos je ušao u seriju lakih poena pa je Obradović odmah morao da vraća Ledeja jer Kaminski jednostavno ništa nije mogao da uradi na ovoj utakmici. Mirisalo je sve na još jednu neizvesnu utakmicu jer se u poslednjih 10 minuta ušlo sa rezultatom 54:56.

----------------------------

PARTIZAN MOZZART BET - PANATINAIKOS 92:87 (20:21, 19:17, 15:18, 24:22, 14:9)

Beogradska arena, Novi Beograd;

Gledalaca: 20.079;

Sudije: Emin Mogulkodž, Oleg Latiševs, Đordi Alijaga.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 2, Ledej 23 (5sk), Avramović 5, Panter 13, Smailagić 7, Jaramaz -, Nanel 7, Anđušić 2, Doužer 16 (7sk, 4as, 3uk), Ponitka -, Kaminski 5, Kaboklo 12 (5sk).

PANATINAIKOS: Kalaicakis -, Vildoza -, Gaj -, Balcerovski 7, Slukas 6, Grent 14, Nan 19 (5sk, 3as, 2uk), Lesor 16 (6sk, 3bl), Adetokunbo -, Grigonis 12 (4as), Mitoglu 13 (7sk), Mancukas -.

----------------------------

Međutim za 70 sekundi četvrte četvrtine je bio 54:60. Obradović je odmah pozvao minut odmora koji nije pomogao. Panatinaikos je krenuo da gazi pa je na nešto manje od osam minuta pre kraja stigao i do prve dvocifrene prednosti. Za svaku pohvalu je bila borbenost Doužera i Ledeja. Pi Džej je pogodio nekoliko izvanrednih trojki, ali Grent i Nan su na drugoj strani pogađali iz nemogućih pozicija, ali bio je to znak da se kapiten probudi i pokaže ko je i šta je. Luda trojka u režiji Kevina Pantera smanjuje zaostatak na samo 76:78, a onda majstorski prolaz do koša i izjednačenje. Ponovo egzekutor Kevin Panter. Ipak, falio je završni udarac. Imao je Partizan napad za pobedu, opet je lopta bila u rukama Pantera, ali sada je Panatinaikos zaigrao odbranu i sprečio kapitena da donese trijumf.

Nije manjkalo drame ni u dodatnih pet minuta. Panter je doneo osam poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno da se osigura lagani trijumf. Panatinaikos se borio, ali tandem Panter-Ledej je ovoga puta sprečio poraz i doneo neopisivu sreću navijačima koji su ispunili dvoranu.

EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Real Madrid 100:99

/Gudurić 21 - Kampaco 33/

Monako - Olimpijakos 85:77

/Džejms 24 - Kenan 20/

Makabi Tel Aviv - Alba Berlin

Bajern Minhen - Virtus Bolonja

Olimpija Milano - Žalgiris

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos

Petak:

20.00: (1,80) Crvena zvezda (15,0) Anadolu Efes (2,25)

20.30: (1,10) Barselona (23,0) Asvel (8,00)

20.30: (1,70) Valensija (15,0) Baskonija (2,40)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK PartizanKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara