Dobrić i Peri (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Ales Fevzer)
Dobrić i Peri (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Ales Fevzer)

Dobrić i Lojd ubili ljubljansku aždaju, telegram iz Bara doneo sjajne vesti - Zvezda može do prvog mesta!

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.04.21. | 18:42

Crvena zvezda ostvarila pobedu na najtežem gostovanju od preostala tri i posle poraza Budućnost sada ima sve karte u svojim rukama - ako dobije sve do kraja biće sigurno prva uoči plej-ofa što garantuje prednost domaćeg terena do kraja

Crvena zvezda je dobila meč sezone u Ljubljani, a posle trijumfa Mornara i šoua Džejkoba Pulena u Baru, tim Dejana Radonjića ima priliku da s pobedama u u poslednje dve utakmice overi prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu!

Šta je Crvena zvezda napravila ovog nedeljnog popodneva u Stožicama! Kakva igra, kakva smirenost, kakva pobeda - 89:72 (20:23, 24:9, 19:24, 26:16)! Ovo je sada čista pozicija za crveno-bele, jer sve sada zavisi od njih jer u slučaju brejka protiv Krke i Zadra uzima prvu poziciju i dobija veliki impuls pred doigravanje. Kakav zaokret u samom finišu!

Izabrane vesti

Neka priča ko šta hoće, Crvena zvezda je današnjim trijumfom u Ljubljani pokazala da je zaista bolja od Cedevite Olimpije. Jeste da će onih izgubljenih 30 sekundi televizijskog prenosa ostaviti gorak ukus u ustima, ali ako su crveno-belima morali da dokazuju svoju snagu, onda su to učinili na besprekoran način. Veliki je posao Dejan Radonjić napravio je pripremom igrača na psihološkom planu, jer su crveno-beli zaista izgledali gotovo besprekorno u utakmici visokog napona. Ali, ne bi Radonjić bio to što jeste, trener s najviše titula i pobeda u istoriji Crvene zvezde da nije prošao bezbroj ovakvih situacija tokom prvog mandata.

--------------------------

CEDEVITA OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA 72:89

/23:20, 9:24, 24:19, 16:26/

Dvorana Stožice, Ljubljana.

Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Gordan Terlević.

CEDEVITA OLIMPIJA: Radović -, Peri 29, Hopkins 4, Duščak -, Murić 2, Blažič 14, Braun 3, Hodžić 3, Džons 5, Dimec 4, Marinković 5, Rupnik 3.

CRVENA ZVEZDA: Hol 6, Volden 9, Lojd 21, Uskoković -, Davidovac 13, Lazić 8, Rit -, Radanov -, Dobrić 26, Simonović -, Kuzmić 4, Noko 2.

--------------------------

Za razliku od Mornara koji je poslednji slavio u Ljubljani u Jadranskoj ligi, Crvena zvezda se odlučila da Cedevitu Olimpiju svede na najmanji broj poena kod kuće ove sezone i drugi najmanji broj poena Zmajčeka u celom regionalnom takmičenju, što je i te kako olakšalo posao kako bi se uhvatio brejk.

Najveće zasluge za pobedu idu na račun Ognjena Dobrića i Džordana Lojda! Zvezdin šuterski tandem zapalio je mrežicu Cedevitinog koša i zapravo su obojica u određenim trenucima bili protivteža strašnom Kendriku Periju koji je 30 minuta pravio čuda, ali onda ostao bez goriva i tada je domaćin morao da potpiše kapitulaciju. Dobrićeva partija sezone u utakmici sezone u ligaškom delu Jadranske lige! Imao ih je već nekoliko takvih, poput one protiv Mornara u Baru, ali danas je napumpao mišiće i samopouzdanje šuterskom klinikom Njegovih 26 poena (6/10 za tri) čime je praktilčno sam anulirao Perijev učinak sa 29 poena i takođe šest trojki, ali iz devet pokušaja. Ono što je Crvena zvezda imala, a Cedevita Olimpija nije jeste razigrani Džordan Lojd. Ubacio je 21 poen (6/12 iz igre, 2/6 za tri), a zajedno sa Dobrićem razbio je defanzivnu koncepciju Zmajčeka i najviše uticao na to da konačan ishod bude baš ovakav.

Kod Cedevite je to bio donekle Jaka Blažič, ali je najbolji strelac kluba i drugi poenter takmičenja danas skroz podbacio. Nijedna trojka iz dva pokušaja, “samo“ 14 poena što je u situaciji kada su svi ostali bili vezanih ruku bilo premalo da bi se ozbiljnije tražila pobeda. A, koliko je Cedevita danas omanula govori sledeći podatak – osim Perija i Blažiča nijedan drugi igrač u timu nije imao više od pet poena. Džons pet, Hopkins i Braun po tri, Murić dva... Zvezdinom trijumfu svoj pečat dao je i Dejan Davidovac. Njegovih 13 poena praktično je zaokružio ono što su Džons, Hopkins, Braun i Murić uradili zajedno. Učinak Lendrija Noka nije bio toliko u poenima, koliko u kontroli skokova i samoj pojavi u oba reketa gde je pomutio odbranu rivala i uradio pravu stvar da se Cedevita Olimpija brzo raspadne.

Zvezda je posle strašne druge četvrtine u kojoj je tim Jurice Golemca ostavila na samo devet poena početkom drugog poluvremena imala idealnu situaciju da dokrajči rivala, ali nije bilo realno da se utakmica ovakve važnosti završi uz ubedljiv trijumf i tako visoku razliku. Međutim, na kraju i jeste, jer se Zvezda potpuno razgoropadila i zaista ubedljivo slavila.

Lazić i Peri (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Ales Fevzer)Lazić i Peri (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Ales Fevzer)

Zahvaljujući mirnim realizacijama Dobrića i Lojda u finišu druge i na startu treće četvrtine Crvena zvezda je otišla na +17 (49:32), ali svemogući Peri jednostavno nije dozvoljavao protivniku da odnese ceo plen tek tako i bez prave rovovske borbe.Peri je odigrao tri četvrtine života jer je bukvalno sam na svojim leđima nosio ceo teret utakmice sa strane Cedevite Olimpije, ali bez adekvatne podrške jednostavno nije mogao sve. Jeste ga delimično pratio Blažič, ali su ostali debelo podbacili što je automatski značilo i znatno teži posao protiv ekipe koja juri prvo mesto.

Ubacio je Peri 29 poena za tri četvrtine, pogodio šest trojki, od čega 14 poena i tri dalekometna hica samo u trećem periodu čime je praktično sam vratio neizvesnost utakmici bar nakratko i treba mu skinuti kapu. Ali, kasnije je posustao i on, nije jednostavno imao više snage. A i Crvena zvezda je imala deblje živce, dužu klupu, bolje raspoređene poene i energiju, te više šlifa da dobije najvažniji meč. Uspela je ono što joj je malo ko predviđao da će uspeti uoči ove nedelje odluke!

Zvezda za dva dana igra još jednu utakmicu u Sloveniji. Ovog puta u Novom Mestu protiv Krke.

ABA LIGA

23. kolo

Mornar - Budućnost 100:92

/Pulen 32 - Kobs 26/

24. kolo

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 72:89

/Peri 29 - Dobrić 26/



tagovi

KK Crvena zvezdaCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara