Foto: ABA LIGA
Foto: ABA LIGA

Izgubi Budućnost! Mornar i majstor Pulen dali šansu Zvezdi za pol-poziciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 18:59

Tim iz Bara ubacio devet trojki samo u drugoj četvrtini - 100:92

Otišla je Budućnost u Bar da pobedom overi prvo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige, ali Mornar je imao drugačije planove! Posebno Džejkob Pulen koji je blistao u pobedi ekipe iz Bara kojom je Crvena zvezda dobila šansu da pobedama do kraja obezbedi prvo mesto - 100:92! U isto vreme, Mornar je sačuvao šansu za plasman u plej-of. Kakav preokret u samom finišu trke. Kada je delovalo da će Budućnost sve rešiti, ona je kiksnula.

Zvezda je sada bliža prvom mestu nego što je to Budućnost! Do te situacije crveno-beli su stigli uz pomoć pobede nad Cedevitom u gostima, ali i ovim porazom ekipe Dejana Milojevića.

Izabrane vesti

Iako je Mornar u poslednjoj deonici držao plus od 17 poena prednosti nije uspeo da bez trzavica privede meč kraju, Budućnost se nije predavala. Ali je na kraju morala da kapitulira. Mornar je pobedio za sebe i Crvenu zvezdu. I to sa stilom - sa stotkom.

Pulen je meč završio sa 32 poena, Nidam sa 21. Barani su ukupno šutirali 58,3% za tri poena (14/24).

Uprkos velikom ulogu, Mornar i Budućnost od samog starta nisu hteli da budu oprezni već se igrala napadačka košarka na poen više. Zato i ne čudi što je na poluvremenu na semaforu stajao rezultat – 57:55.

Budućnost je bolje otvorila utakmicu i već posle 10 minuta igre napravila razliku od 11 poena, ali Mornar se i bez Ajzee Vajtheda nije predavao pa je ekipa Mihaila Pavićevića uspela totalno da se vrati u meč do odlaska na odmor sa čak devet ubačenih trojki u četvrtini. I tako čak da u tim momentima povede sa dva poena razlike.

Ne pamti se tako efikasno poluvreme, posebno ne u ovako važnom meču u kom je Budućnost jurila overu prvog mesta u ligaškom delu, a Mornar šansu za plej-of.

Gde je Mornar stao krajem druge, tu je nastavio i početkom treće deonice i polako se ispred izabranika Dejana Milojevića iscrtavao problem. Kasnila je Budućnost osam poena posle serije pogodaka, a Pulen i Nidam nisu odustajali.

Došli su Barani do situacije da imaju devet poena prednosti pred poslednjih 10 minuta, a onda i 12 poena prednosti na oko osam minuta pre kraja, kasnije i do plusa od 17 poena na pet i po minuta pre kraja.

To jednostavno ne sme da se ispusti. I Barani su tako uspeli da naprave iznenađenje.

Zanimljivo je da je Mornar ubacio 100 poena, a da su samo dvojica njegovih igrača bila dvocifrena. Kod Budućnosti su se istakli Kobs sa 26, Edžim 17 i Rid sa 15, ali izostala je prava pomoć njihovih saigrača.

ABA LIGA

23. kolo

Mornar Bar - Budućnost 100:92

/Pulen 32 - Kobs 26/

24. kolo

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 72:89

/Peri 29 - Dobrić 26/



tagovi

Džejkob PulenDerek Nidam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara