Slavlje košarkaša Čačka 94 (©MN Press)
Slavlje košarkaša Čačka 94 (©MN Press)

Euforija u Čačku 94: Najvažnija pobeda u istoriji kluba!

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.24. | 19:28

“Čestitke Čačku 94 na zasluženoj pobedi. Imali su 13 skokova više od nas, izgubili smo i Darka Talića u ovoj utakmici. Nama ostaje da se lečimo i oporavljamo, pa da što spremniji dočekamo nastavak ABA lige“, rekao je Dejan Mijatović

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Istorija se pisala u Nišu, na startu Mozzart Kupa Radivoja Koraća. Košarkaši Čačka 94 napravili su veliko iznenađenje i pobedili Borac Mozzart rezultatom 73:64 za plasman u polufinale na svom debitantskom nastupu!

Izabrane vesti

Trener čačanskog kluba Đorđe Mićić bio je izuzetno ponosan na svoje igrače posle odlične treće četvrtine koja je donela rezultatski preokret. Iako su se suzdržavali da pokažu emocije, osetilo se u glasu trenera Mićića i najboljeg strelca Petra Grojića da su ih obuzele euforična osećanja. Sa razlogom.

“Mi smo samim plasmanom na Kup ostvarili istorijski uspeh kluba. Ovo je još jedna nagrada za ove momke. Zaslužena, moram reći i svi u klubu mogu da budu zadovoljni. Imali smo dva-tri malo teža poraza u KLS, gde smo poraženi na jednu loptu i morali smo da pokažemo reakciju. Cela ta priča oko utakmice Borac – Čačak 94 ostavila jak utisak na igrače“, rekao je Mićić.

Bez obzira na ime rivala u polufinalu, mladi trener želi da njegovi igrači uživaju u predstavi.

“Znamo koja je razlika između ekipa iz ABA lige i KLS. Gledali smo i za ovu utakmicu kako da tražimo svoju šansu. Izaći ćemo na teren da uživamo, to je sve što mogu da kažem. Videli ste i protiv Borca, čim su prišli malo agresivnije, odmah smo imali problema da odgovorimo“.

A, koliko ova pobeda može da bude podsticajna za dalje ambicije kluba?

“Mi smo i ove godine gledali da napravimo bolji rezultat. Mi smo prošle godine bili u poziciji da li ćemo da ispadnemo ili ne. Sad smo već na 11 pobeda, što je veliki podsticaj. Grojić je došao iz B lige, pokazao se kao lider. Nama je ovo veliki podsticaj za budućnost“.

Jedan od heroja pobede je Petar Grojić. On je na terenu proveo skoro 36 minuta i ubacio 20 poena, uz 4/6 sa distance, uključujući i neke važne pogotke u minutima kada je Čačak 94 prelomio utakmicu.

“Jedna od najboljih naših utakmica ove sezone, najvažnija pobeda u istoriji ovog kluba. Drago mi je da je ovaj tim posle teških i neočekivanih poraza u KLS uspeli da izađu na teren i pokažu karakter i energiju“.

Iako je odigrao utakmicu karijere, sebe nije hteo da ističe u prvi plan.

“Neverovatan je osećaj. Ne bih sebe nazvao herojem, ima drugih igrača koji su radili posao koji se ne vidi kroz statistiku, plus onih koji su uhvatili važne lopte, podelili asistencije, igrali odbranu... Zahvalio bih se saigračima na tome što su verovali u mene, istina je da sam pogodio neke važne šuteve“.

MIJATOVIĆ: IZGUBILI SMO I TALIĆA, SADA DA SE OPORAVIMO ZA ABA LIGU

Trener Borca Mozzart Dejan Mijatović čestitao je rivalu na pobedi i otkrio da je pored svih zdravstvenih problema, ekipa večeras izgubila i Darka Talića...

“Čestitke Čačku 94 na zasluženoj pobedi. Imali su 13 skokova više od nas, izgubili smo i Darka Talića u ovoj utakmici. Nama ostaje da se lečimo i oporavljamo, pa da što spremniji dočekamo nastavak ABA lige. Imali smo raspored kakav smo imali, mnogo igrača van stroja, mnogo igrača bez treninga, mnogima je prvi trening bio ovde u Nišu. Svakako, zaslužena pobeda Čačka 94“, rekao je Mijatović.

Prvotimac Uroš Čarapić naglašava da je Čačak 94 priredio veliko iznenađenje.

“Čestitao bih Čačku 94 na pobedi i prolazu u polufinale. Mi smo večeras odigrali u nekim segmentima loše, sa manjkom energije i lošim procentima šuta. Uspeli smo da se vratimo, ali oni su pogodili neke teške šuteve, mi nismo. Imali smo mnogo problema, od povreda i zdravstvenih problema, do teškog rasporeda. Nama ostaje da se spremamo za utakmice ABA lige, to nam je jako važno“, rekao je Čarapić i dodao:

“Bili smo favoriti na ovom meču. Bila je za nas istorijska šansa da uđemo polufinale, ali ovo je košarka, živa stvar“.


tagovi

Čačak 94Đorđe MićićPetar GrojićMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.Kup Radivoja KoraćaDejan MijatovićUroš Čarapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara