Petar Grojić (Foto: MN Press)
Petar Grojić (Foto: MN Press)

Veliko iznenađenje u Čairu, debitant Čačak 94 u polufinalu Mozzart Kupa Radivoja Koraća

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.02.24. | 18:49

Borac Mozzart eliminisan na startu turnira u Nišu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Eliminacioni sistem takmičenja na Mozzart Kupu Radivoja Koraća uvek otvara vrata za iznenađenja, a veliko se dogodilo već na startu ovogodišnjeg turnira u Nišu. Srpski predstavnik u ABA ligi, Borac Mozzart, izgubio je u četvrtfinalu od gradskog rivala i debitanta u Kupu, Čačka 94 - 64:73.

Izabrane vesti

Nije Dejan Mijatović imao kompletan sastav na raspolaganju. Van stroja su bili bitni pojedinci za igru njegovog tima Tajlan Birts i Danilo Tasić, dok ekipi nije mogao da pomogne ni Nemanja Todorović, a nedavno od virusa oporavljeni Filip Rebrača i Bojan Tomašević nisu bili u stanju da daju veći doprinos. Sve to uticalo je na igru Borca, dok je Čačak 94 to odlično iskoristio i praktično napravio senzaciju plasmanom u polufinale kao debitant u borbi za Žućkovu levicu.

Pobednički sastav predvodio je Petar Grojić sa 20 poena, dok je Stefan Lakić dodao 10. Grojić je bio odličan u drugom poluvremenu, posebno u završnici, nije mnogo kaskao ni Lakić, koji je ipak veću porciju svoji poena postigao u prvih 20 minuta. Ispratio ih je Miloš Stajčić sa dabl-dablom od 13 poena i 12 skokova, dok je Amerikanac Trej Pulijam upisao 11 poena, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

U ekipi Borca sa 21 poenom najefikasniji Ronaldo Segu, ali je najveći broj poena postigao u završnici susreta, dok je Uroš Čarapić dodao 17 poena. Dvocifren je bio još Nikola Manojlović, koji je dobro otvorio meč i vrlo brzo ubacio devet poena, ali je do karja dodao još samo dva.

Košarkaši Čačka 94 su na samom startu nagovestili da nisu došli u Niš da statiraju. Da su spremni i motivisani da se uhvate u koštac sa gradskim rivalom na premijernom učešću na Kupu Radivoja Koraća. Već u prvom napadu alej-up dodavanje Grojića koje u dva poena polaganjem pretvara Dodić. Poveo je Čačak 94 i sa 4:0, ali je usledila serija 9:0 Borca, za koju je najveće zasluge sa šest vezanih poena poneo Manojlović. Nastavila je ekipa Dejana Mijatovića da dominira, pa je ubrzo povela i 21:11, te se činilo da je na dobrom putu da se odlepi. Ipak, gosti su uhvatili priključak sa četiri vezana poena u završnici i pokazali da se neće tek tako predati pred favorizovanim protivnikom.

Nastavili su izabranici Đorđa Mićića sa hrabrom i prilično organizovanom igrom na oba kraja terena, pa su ponovo uveli utakmicu u egal. Potom su sredinom druge deonice tri trojke vezali Grojić (dve) i Dumić za potpuni preokret u Čairu. Konsolidovao se Borac u finišu druge četvrtine, vratio prednost, ali nikako nije uspevao da se odvoji od protivnika. Grojić je čak imao dobar šut za izjednačenje u poslednjim sekundama prvog poluvremena, ali lopta nije htela u koš, pa je srpski predstavnik u ABA ligi na veliki odmor otišao sa tri poena viška (38:35).

Odmah po povratku sa pauze, košarkaši ekipe Čačak 94 stigli su do preokreta i usedila je rezultatska klackalica. Borac je teško dolazio do poena, s druge strane se razigrao Trej Pulijam, pa je sredinom deonice na semaforu stajalo 43:46. Nastavila je Mićićeva ekipa sa odličnom igrom, pa je posle serije trojki Grojića (dve) i Lakića povela i sa velikih 48:57. Nije ni to trglo Borac, pa je na ulasku u poslednji minut na semaforu stajalo 49:59 za ekipu iz KLS. Nije Mijatovićev sastav uspeo da odgovori u finišu, pa je posle 30 minuta Čačak 94 vodio 49:61.

Priteran uza zid, Borac Mozzart je krenuo na sve ili ništa. Podigao nivo odbrane, počeo sa pritiskom na loptu preko čitavog terena i agresivnom odbranom terao rivala na greške. Segu je vezao osam poena, priključio mu se i Nikolić dvojkom, pa je serijom 10:0 Mijatovićeva ekipa konačno uhvatila priključak i najavila neizvesnu završnicu u Čairu (61:66). Ipak, sjajni Petar Grojić je preuzeo odgovornost i sa nekoliko vezanih poena odbio nalet gradskog rivala. Posle Lakićeve trojke na nešto više od dva minuta do kraja, Čačak 94 je vratio dvocifrenu prednost. Tada je već bilo jasno da Borac neće imati snage da se vrati, pa je prvi četvrtfinalni par Mozzart Kupa Radivoja Koraća okončan velikim iznenađenjem.

MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALA

Sreda, 14. februar

Č1 - Borac Mozzart - Čačak 94 64:73

/Segu 21 - Grojić 20/

Č2 - 20.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -18,5) FMP Železnik (1,85)

Četvrtak, 15. februar

Č3, 17.00: Mega - Vojvodina

Č4, 20.00: Partizan Mozzart Bet - Hercegovac

POLUFINALA

Petak, 16. februar

17.00: Četvrtfinale 1 - Četvrtfinale 2

21.00: Četvrtfinale 3 - Četvrtfinale 4

FINALE

Subota, 17. februar

21.00: Pobednik polufinala 1 - Pobednik polufinala 2


tagovi

Borac MozzartČačak 94Mozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara