Matijas Lesor (©fiba.basketball)
Matijas Lesor (©fiba.basketball)

Francuzi objavili spisak za Munbobasket, u Indoneziju putuje i Matijas Lesor

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 19:18

Iako je bio pod znakom pitanja zbog povrede članka, dobio je mesto među 12

Bivši centar Partizan Mozzart Beta, Matijas Lesor, ipak će učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu, iako nije odigrao nijedan pripremni meč u dresu reprezentacije Francuske.

On je na startu priprema pretrpeo povredu članka, često je putovao do Atine na preglede pod nadzorom lekarsog osoblja njegovog novog kluba, Panatinaikosa. Ipak, Vensan Kole je verovao da će se na vreme oporaviti i na kraju su se njegove želje obistinije, pa će Lesor putovati sa državnim timom za Indoneziju, gde Trikolori igraju prvu fazu planetarne smotre u grupi sa Kanadom, Libanom i Letonijom.

Izabrane vesti

S ozbirom da su ga čekali do poslednjeg trenutka, jasno je koliko je Lesor bitan za francusku reprezentaciju, nakon impresivne sezone u Evroligi, gde je braneći boje ekipe Željka Obradovića bio među najkorisnijim igračima takmičenja.

Tako je otklonjena i poslednja dilema pred put na Svetski kup u francuskom timu, pošto je još ranije bilo poznato da mladi Joan Makundu neće imati mesto na planetarnoj smotri, a Vensan Poarje je bio sa reprezentacijom samo u slučaju da Lesor ne bude spreman, te i on pakuje kofere za povratak kući.

Francuzi su bez dileme jedan od prvih favorita na predstojećem Mundobasketu, okupili su veoma kvalitetnu i iskusnu ekipu, a na konačnom Koleovom spisku nalaze se: Evan Furnije, Rudi Gober, Nikola Batum, Nando De Kolo, Geršon Jabusele, Eli Okobo, Isaija Kordinije, Jakuba Utara, Matijas Lesor, Teri Tarpi, Mustafa Fal i Silvan Fransisko.



tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeMatijas LesorMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara