Humanitarni tiket u podne: Marko Dugošija tipuje za Koš za sreću

Vreme čitanja: 5min | čet. 06.12.18. | 12:00

Basketaški 3x3 mag koketira s ponuđenim marginama na evroligaškim mečevima

Fudbalska taktika je upalila, sa Zoranom Vujičićem koji je u utorak ispunio svoj MOZZART zadatak osvojivši kvotu 16,33. Tragom njegovih maherskih tipovanja, danas držimo da će Marko Dugošija, košarkaš - 3x3 basketaš, u zavisnosti kako na njegovu karijeru gledate uspešno rešiti zadatak u Evroligi! Naravno, parket je njegova prirodna sportska sredina, pa se nadamo da će mu iskustvo ovoga puta pomoći da se u kladilačkom smislu uspešno snađe, ne bi li s MOZZART kvotom  12,69, bez greške kroz obruč proterao četiri para i pomogao, MOZZART svetu dobro poznatu fondaciju "Koš za sreću".

Pa, da vidimo kako je Marko Dugošija razmišljao koketirajući s parovima i marginama iz današnje ponude parova Evrolige. Cilj nije mali, jer ako se slažete 145. prolaznih tiketa, i ukupna do sada kompanijski donirana suma od  10.311.220 dinara, podaci su koji zaista maksimalno obavezuju svakog plemenitog kladioca.

Izabrane vesti

Prvu u nizu od četriri utakmice igraju ŽALGIRIS i OLIMPIJAKOS. Gostujući sastav je u cugu vezao tri pobede, i to protiv Bajerna, Real Madrida i Budućnosti iz Podgorice. Što se tiče Žalgirisa, treba se setiti da je ova ekipa u produžecima pala pred Armejcima i Barselonom, ali i da je na žilet izgubila od Himkija pre nego što je konačno uspela da savlada Milano. Dakle reč je o žilavom timu koji će iz sve snage pružiti otpor Olimpijakosu koji je već dva puta vezano nadmudren u pej-ofu prošlogodišnje Evrolige. Zbog svega toga, ovo bi mogla biti jako napeta, možda i do kraja neizvesna utakmica.

„Za mene napetost ne postoji, pod uslovom da na utakmici padne više poena od trenutno ponuđene margine koja iznosi 156,5“, zaključio je Marko Dugošija koji je zajedno Bogdanom Dragovićem, Nikolom Vuokovićem, Dejanom Pejićem, Lazarom Rašićem i Nikolom Kovačevicem predstavljao Srbiju na turnirima sirom sveta. S tim u vezi, najznačajniji podatak iz njegove karijere odnosi se na osvajanje završnog FIBA turnira 2017, kada je ekipa Zemuna 3x3 postala prvak sveta.

Da bi Marko postao MOZZART šampion, moraće da reši još nekoliko igračkih pitanja. Drugo po redu, odnosi se na utakmicu DARUŠAFAKA – MAKABI. Izraelci su prošle godine nadigrali Turke u 16. kolu Evrolige sa 93:92. Deluje da će im sada biti nešto lakše da dođu do bodova u derbiju začelja, budući da Darušafaka niže uzastopne loše partije. Makabi je u proteklom kolu konačno uspeo da zabeleži svoj drugi po redu trijumf, i to protiv Bajerna sa solidnih 95:71. Budući da je ovo ipak derbi začelja, trebalo bi očekivati surovu bitku, uz opasku da tim iz Tel Aviva prosečno prima nešto manje poena po meču od Darušafake.

„Darušafaka će pobediti, uz hendikep 6,5, ili što bi igrači rekli tip H1, pa da krenemo dalje“...

To dalje vodi nas na utakmicu BAJERN – HIMKI.  Bavarci i momci iz Podmoskovlja, po evroligaškom učinku od 4-6 u odnosu pobeda i poraza potpuno su izjednačeni. Bajern je tri puta kiksnuo na proteklih pet utakmica, što treba imati u vidu, budući da se Himki nalazi u seriji od tri vezane pobede protiv Budućnosti, Žalgirisa i Panatinaikosa. Pošto je reč o direktnom okršaju za 10. poziciju na tabeli, a budući da su obe ekipe skoro pa potpuno jednake i po koš razlici zaista je teško reći da li će u većoj meri doći do izražaja Bajernov Parket koji je uzgred budi rečeno protiv CSKA i Olimpijakosa podbacio.

„Bajern slavi, a hendikep -6,5 mislim da zadovoljava realne snage ekipa“.

A, za kraj, sledi utakmica MILANO – GRAN KANARIJA. Milano bi nakon vezanih poraza protiv Barselone 90:80, i Žalgirisa 83:78, konačno morao da demonstrira silu protiv Gran Kanarije. Naravno, sve zbog održanja koraka s Olimpijakosom, koji se s Milanom izjednačio posle tri vezane pobede. Inače, Gran Kanarija je od poslednjih pet mečeva dobila samo evroligaške nastupe protiv Makabija i zbilja očajne Darušafake, i to ne tako ubedljivo s rezultatom 71:75 na kraju meča. Zbog toga domaći računaju na svoj roster kao dovoljno bolji za lagodnu pobedu na ovoj utakmici.

„Ekipa Milana će na meču postići veći broj poena od ponuđene margine“, rekao je naš današnji gost, i rekao dosta za kvotu koja treba da zadovolji svakog realnog kladioca.

To priča naš današnji gost, a o njegovoj karijeri, najbolje govore reši trenera i sportskog direktora Zemuna koji komentaripe:”Trenirao je od sedme godine kod mene i član je ekipe koja je bila kadetski prvak Srbije. Igrao je za sve klupske selekcije. Pored Zemuna igrao je i za Mladost i Dunav Banovci”...

Nama na sve to ostaje da dodamo da je Marko Dugošija zbog povrede koju je doživeo krajem minule sezone i velikog broja propuštenih turnira na FIBA rang listi igrača pao na 60. poziciju. On očekuje skori povratak u sam vrh, budući da ekipa Zemun 3x3 trenutno drži sedmu poziciju na svetskoj rang listi. Ovi momci mogli bi još jednom proslave našu zemlju, a dobra prilika za to su Olimpijske igre 2020. godine, na kojima će se po prvi put naći i najbolji svetski basketaši.

Na samom kraju, priređujemo mini retrospektivu društveno odgovornih napora kompanije MOZZART. Naime, u već ispisanim redovima dovoljno smo rekli o plemenitom tiketu, pa je red da podvučemo činjenice koje se odnose na MOZZART akcije “100 terena za jednu igru”, i “Novi dresovi za nove šampione”. Naš gost ih dobro poznaje, pa ovoga puta navodimo da smo do sada svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića.  

I to bi bilo sve uz tačku koju po planu rubrke stavlja Marko Dugošija koji je takođe odabrao adresu na koju će njegov dobitak otići s one strane Drine, i to na zasebnom listiću s kompanijskom uplatom od 50 konvertibilnih maraka.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Marko će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarne organizacije “Partner”. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 12,69, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 19:00 7786 EVRL Darussafaka - Maccabi T.A. h 1 (+6.5) 1,90
Čet 19:00 7420 EVRL Zalgiris - Olympiakos up manje (155.5) 1,90
Čet 20:30 7421 EVRL Bayern - Khimki h 1 (-5.5) 1,90
Čet 20:45 7788 EVRL Milano - Gran Canaria ptm1 više (89.5) 1,85
Ukupna kvota12,69

* Kvote, kao i ponuđene margine u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara