Vasilije Micić i Nikola Jokić (©Star Sport)
Vasilije Micić i Nikola Jokić (©Star Sport)

Jokić insistira na Micićevom dolasku u Denver

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 13:52

Nagetsi moraju da pronađu formulu dogovora sa Oklahomom oko preuzimanja NBA prava za srpskog plejmejkera

Godinama je važila priča da Barselona diše kako Lionel Mesi kaže i da je tako bilo u Real Madridu za vreme Kristijana Ronalda. Nikola Jokić nije takav karakter da bi komandovao Denverom na taj način, ali klub iz Kolorada radi sve kako bi svog najboljeg igrača učinio zadovoljnim.

Jedan od načina da Jokić ostane srećan jeste da Denver angažuje Vasilija Micića. Američki novinar Džejk Fišer sa portala Bleacher Report tvrdi da Jokić insistira na dolasku zvanično najkorisnijeg igrača završnog turnira Evrolige i dvostrukog uzastopnog evropskog šampiona!

Izabrane vesti

Podsetimo, proteklih dana kružile su spekulacije o interesovanju San Antonija, Milvokija i Čikaga, mada i dalje nije izvesno da bi Micić mogao ovog leta da napravi iskorak i konačno se oproba u NBA ligi.

Subota, 20.30: (1,80) Asvel Lion (14,5) Monako (2,15)

Denver ima minimalni prostor za manevar zbog opterećenja jakim ugovorima Džamala Marija i Majkla Portera Džuniora, dok je pre mesec dana dogovoren produžetak saradnje sa Nikolom Jokićem za vrtoglavih 260.000.000 dolara što će biti najveći ugovor u istoriji košarke.

Micić je izabran 2014. godine od strane Filadelfije sa 52. pozicije, ali su 2020. njegova prava trejdovana Oklahomi. Upravo iz tog razloga Micić još nije zaigrao u NBA, pošto u Oklahomi ne bi imao prostor kakav traži. Osvajač evropskog srebra iz 2017. godine nedavno je poručio da želi sigurnih 20 minuta na parketu, što malo ko u ovom trenutku može da mu ponudi jer je bekovska konkurencija velika.

Prošle sezone Micić je beležio 18,2 poena, 4,6 asistencija i 2,7 skokova uz prosečni indeks korisnosti 17,5 u Evroligi. Na Fajnal foru u Beogradu bio je ubedljivo najbolji igrač Efesa, pogodio je trojku uz zvuk sirene u polufinalu sa Olimpijakosom, dok je zajedno sa Tiborom Plajsom vodio turski sastav do druge uzastopne titule.

U ovom trenutku Denverova bekovska linija je oskudna pošto su u “free agency“ ušli Ostin Rivers, Brin Forbs, Fakundo Kampaco, te Markus Hauard i Devon Rid. Monte Moris je prošle godine bio prvi plejmejker ekipe sa gotovo 30 minuta u proseku, te 12,6 poena i 4,4 asistencije po utakmici. Do početka naredne sezone očekuje se povratak drugog igrača franšize Džamala Marija posle oporavka od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena.

Micić i Jokić su dve godine bili saigrači u prvom timu Mege, od 2012. do 2014. Pod uslovom da su izveštaji sa one strane Atlantika tačni, Denver će morati da pronađe formulu kako bi sa Tanderima dogovorio prebacivanje Micićevih prava...


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsAnadolu EfesEvroligaNBA ligaVasilije Micić

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara