Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Još dva Zvezdina pojačanja u Beogradu: Sleteli bivši šampioni Evrope Adama Hanga i Džoel Bolomboj

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 21:58

Crveno-beli se polako okupljaju pred novu sezonu

Prvi je stigao Rokas Giedraitis, a za njim su u Beograd sletela još dva košarkaša koje je Crvena zvezda ovog leta angažovala. Delegacija crveno-belih dočekala je bivše šampione Evrope, Adama Hangu i Džoela Bolomboja.

Hanga je još tokom jula potpisao dvogodišnji ugovor sa Zvezdom, dok se Bolomboj obavezao na vernost klubu sa Malog Kalemegdana za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Mađarski internacionalac donosi veliko iskustvo iz Evrolige, gde je nastupao za Baskoniju, Barselonu i Real Madrid. Osvojio je i evropsku titulu pre nekoliko meseci sa Kraljevskim klubom, a pre šest godina je bio proglašen i najboljim defanzivcem elitnog takmičenja.

"Veoma sam uzbuđen zbog predstojeće sezone. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti, jedva čekam da se vidimo na terenu i da igram za vas. Vidimo se uskoro", poručio je Hanga navijačima Zvezde.

Bolomboj je posle koledža dve godine proveo u NBA ligi (Juta i Milvoki), a od 2018. do 2022. je branio boje moskovskog CSKA sa kojim je osvojio Evroligu 2019. godine. Prethodne sezone branio je boje Olimpijakosa.

Iz Crvene zvezde ističu da će se prva testiranja pred sezonu 2023/24 u Zavodu za sport obaviti u petak, dok će igrači individualno raditi do 25. avgusta, kada je predviđeno timsko okupljanje i prvi zajednički trening. U petak će biti objavljenj i kompletan raspored priprema tima sa Malog Kalemegdana.

Podsetimo, Zvezda je ovog leta pored Giedraitisa, Hange i Bolomboja angažovala i Miloša Teodosića, Šabaza Nejpira, Jaga dos Santosa, Marka Simonovića i Majka Tobija, dok se u klub vratio Dejan Davidovac.


tagovi

KK Crvena zvezdaAdam HangaDžoel Bolomboj

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara