Milan Dozet i Rokas Giedraitis (©KK Crvena zvezda)
Milan Dozet i Rokas Giedraitis (©KK Crvena zvezda)

Počela da pristižu Zvezdina pojačanja, Rokas Giedraitis u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 18:53

Litvanac potpisao jednogodišnji ugovor

Napravila je Crvena zvezda velike promene ovog leta, dovela osam novih igrača, vratila i Dejana Davidovca u svoje redove, a jedan od osmorice novajlija je stigao u Beograd - bivši košarkaš berlinske Albe i Baskonije, Rokas Giedraitis.

Kako se ističe na sajtu kluba sa Malog Kalemegdana, parafirao je jednogodišnji ugovor. Čekaju ga lekarski pregledi i obavezna testiranja u Zavodu za Sport u Beogradu, nakon čega će početi sa individualnim radom do okupljanja ekipe koje je predviđeno za 25. avgust.

Izabrane vesti

"Pozdrav navijačima Crvene zvezde, stigao sam u Beograd. Nadam se da se vidimo uskoro. Daću svoj maksimum na terenu, pa da zajedno damo doprinos sjajnoj sezoni", rekao je Giedraitis u prvom obraćanju navijačima Zvezde.

Litvanac je protekle tri sezone proveo u redovima Baskonije, gde je imao priliku da sarađuje i sa trenerom crveno-belih Duškom Ivanovićem. Krase ga izuzetan šut za tri poena, kao dobra igra na oba kraja terena, a posebno je opasan u tranziciji. U takmičarskoj godini za nama beležio je 10,4 poena, 5,6 skokova i 1,6 asistencija u Evroligi, a iza sebe ima skupa 112 nastupa u elitnom takmičenju, uz vrlo dobrih 37,5 odsto preciznosti sa distance na izrazito velikom uzorku (207/552).

Crveno-beli dodaju i da će u četvrtak objaviti kompletan plan priprema za sezonu koja zvanično startuje utakmicom u Laktašima protiv Igokee, u okviru prvog kola ABA lige. Na evrosceni će imati privilegiju da podignu zavesu utakmicom protiv Asvela u Beogradskoj Areni, koja je zakazana za 5. oktobar.


tagovi

KK Crvena zvezdaRokas GiedraitisKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara