Nikola Kalinić (Star Sport)
Nikola Kalinić (Star Sport)

Kalinić digao glas protiv sudije: Neprikladno je da mi kaže tako nešto

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 00:09

Srpski košarkaš javno skrenuo pažnju na sudiju Roberta Lotermozera zbog reči koje mu je Nemac uputio tokom utakmice

Često sportisti umeju da iskale nezadovoljstvo prema sudijama, ali ima i onih drugih slučajeva, kada arbitri, verujući da su nedodirljivi i da su oni centralne figure utakmica, pređu granicu. Sudeći po rečima, Nikole Kalinića, takva situacija dogodila se večeras u La Fonteti na meču između Valensije i njegove Barselone.

Jan Veseli je dominantnom predstavom poveo Katalonce ka 19. trijumfu iz 28. utakmica, ali veče je Kaliniću koji je duel završio sa sjajnih 13 poena, pet skokova i četiri asistencije (uz šut iz igre pet od sedam) pokvario jedan od arbitara, Robert Lotermozer. U bahatom tonu je Nemac razgovarao sa srpskim krilom, koje je nakon meča odlučilo da podigne glas.

Izabrane vesti

,,Rekao sam i njemu, a ovo ću reći i javno. Mislim da je neprikladno da mi kaže da ako nastavim da pričam sa njim, neće suditi faulove na meni. To je protiv svakog pravila igre. Ne znam da li je ljut na mene zbog nečeg iz prethodnih utakmica, ali je zaista neverovatno da kaže tako nešto. Igrači treba da budu ti koji su zvezde igre, a sve dok sudije budu razmišljale na ovakav način, to će biti problem”, ispričao je Kalinić.

Ne kaže se bez razloga da je najblji pokazatelj da je sudija idealno obavio svoj posao, situacija u kojoj se posle utakmica o njima ne priča. A o ovom slučaju moglo bi i moralo da se priča.

Barselonina pobeda u Valensiji (78:88) bila je evroligaška uvertira za ono što joj sleduje za šest dana. Već preksutra igra sa Baskonijom prvenstveni meč, a onda joj na noge dolazi Partizan Mozzart Bet.


tagovi

Nikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara