Danilo Anđušić (© Star sport)
Danilo Anđušić (© Star sport)

Kup Francuske: Gravelin izbacio Asvel, Anđušić solidan u pobedi Monaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 23:51

Zanimljivi mečevi u četvrtfinalu Kupa Francuske

Posle više od mesec dana u odnosu na veći deo košarkaške Evrope, Francuzi su krenli da se bore za nacionalni Kup. Odigrani su četvrtfinalni susreti, a viđena su dva velika iznenađenja. Gravelin je srušio evroligaša Asvel, dok se Strazburg srušio evrokupaša Metropolitan. Monako je bio siguran protiv Burga, a slavio je i Po Ortez. Idemo redom...

Ubedljivo najveće iznenađenje viđeno je na okršaju Asvela i Gravelina. Klub koji ove sezone igra protiv elite u Evropi je završio Kup već u četvrtfinalu. Gravelin je slavio košem u poslednjoj sekuni za konačnih 79:78.

Izabrane vesti

Heroj je Kenet Kađi koji se sjajno snašao u reketu protivnika. Pogledajte pobedonosni koš.

Strazburg je takođe iznenadio, savladali su Metropolitan sa 95:87. Provinik Partizana u Evrokupu odigrao je katastrofalno u odbrani i tako anulirao sjajnu partiju svog igrača Džordana Mekrea koji je bio najefikasniji na meču sa 25 poena.

Monako nije dopustio sebi da kiksne. Protivnik je bio Burg, a ekipa trenera Saše Obradovića je slavila sa 74:65. Važno je naglasiti da je na ovom meču zaigrao Danilo Anđušić prvi put od kako se povredio u Evroligi na meču protiv Fenerbahčea. Srbin se oporavio od povrede lista, a za 20 minuta na parketu je postigao solidnih 12 poena.

U polufinalu se sastaju Strazburg i Monako, a drugi par čine Po Ortez i Gravelin.



tagovi

KK BurgKK Asvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara