Pablo Laso (Star Sport)
Pablo Laso (Star Sport)

Laso: Pablo nije veliki zato što pobeđuje niti je loš kada gubi

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 00:20

"Poštujem ovaj grad, iznedio je veliki broj igrača i košarkaški je grad... Svaki dolazak u Beograd je poseban. BIli smo prvaci ovde, opet igramo finale. Nema sumnje da će mi Beograd biti u srcu", rekao je trener Reala

Čudo je Real Madrid. Neuništiv. Videli smo to i u fudbalu, kada se iz mrtvih vratio za par minuta protiv najboljeg tima Premijer lige. Sada je to dokazao i na košarkaškim terenima. Pre samo mesec dana bio je otpisan. Proživljavao najteže trenutke u poslednjih 10 godina. Sve je to ostavio iza sebe, zbio redove i zaigrao najbolje kad je bilo najpotrebnije. Sada će se sa Anadolu Efesom boriti za evropsku krunu. Možda je sudbina da ponovo podigne pehar, kao pre četiri godine na istom mestu.

Dokazao je Pablo Laso da je veliki majstor svog zanata. Preživeo je brojne pritiske, španski mediji su ga u više navrata selili sa klupe Reala. Ostao je na mestu na kojem sedi od 2011. godine, za kormilom kluba sa kojim je osvojio dva trofeja u Evroligi i pet u španskom prvenstvu.

Izabrane vesti

"Čestitam igračima na pobedi. Dali smo sve od sebe, igrali protiv sjajnog tima. U drugoj četvrtini smo igrali loše par minuta i ubili su nas. Prva je bila dobra, treća i četvrta solidne. Barselona je sjajan tim. Zato je imala prednost na poluvremenu. Srećan sam što su igrači razumeli plan utakmice. Nismo se predavali, borili se, tražili najbolje situacije na oba kraja i pobedili".

Jedina loša stvar u pobedi Reala jeste povreda Najdžela Vilijams-Gosa koji je morao da napusti teren već posle 52 sekunde igre. Ipak, ekipa je pokrila njegov izostanak u nastavku meča.

"Kada imate problem, kao što smo imali sa Najdželom i to u ranoj fazi, menjaju se stvari. Velika stvar za moj tim je što su svi spremni da preuzmu odgovornost. Rešili smo probleme uz pomoć Abaldea, Ljulja i Hange.

Jedan od važnijih detalja u završnici utakmice jeste bila Poarjeova blokada nad Laprovitolom, ali veliko je pitanje da li bi se Kraljevski klub domogao finala da nije bilo eksplozije Fabijena Kozera koji je 14 od svojih 18 poena ubacio u poslednjoj deonici.

"Kada neko uradi nešto sjajno kao Vins, to je zato što je neko nešto dobro uradio pre toga, kao što je u tom slučaju uradio Fabijen. Da bi dobili ovakvu utakmicu potreban vam je čitav tim. Fabijen je bio veoma agresivan u napadu, Jabusele pogodio važnu trojku, Vins je bio dominantan na oba kraja terena. Oba tima su bila dobra, ali samo tri igrača ne bi bila dovoljna za pobedu. Svi su odradili dobar posao. Fabijen je odigrao veoma dobro u drugom poluvremenu. Dao je važne poene. Znamo da je sposoban za ovakve trenutke i veoma sam srećan zbog njega", objasnio je trener madridskog Reala.

Real je na poluvremenu zaostajao 11 razlike za rivalom, prvenstveno zbog slabih procenata šuta iz igre. Na nivou prvog poluvremena on je iznosio 40 posto, u drugoj deonici mršavih 37,5 procenata, ali je ipak proradio u nastavku meča.

"Nismo tako loše igrali ofanzivno u drugom delu, promašivali smo otvorene šuteve. Oni su igrali jako dobro u tranziciji i izgubili smo ritam zbog promašaja. To nije odlučujuće, ali kada ne igrate dobro može da bude. U tom periodu nismo bili toliko loši, ali smo igrali protiv sjajnog tima koji je stekao veliku prednost".

Laso je objasnio i šta je ključ uspeha njegove ekipe.

"Nije bitno da li dobijate ili gubite. Pablo nije veliki zato što pobeđuje ili loš kada gubi. Moramo da jačamo tim. Pokazali smo da možemo 40 minuta da igramo u dobrom ritmu. To nam je potrebno na svakom meču. Sećam se da smo u Beogradu izgubili od Zvezde, mašili smo šuteve, nije mi bilo drago, ali uradili smo dosta dobrih stvari. Moraš da pogađaš šuteve da bi pobeđivao. Moramo da igramo dobru košarku, to je najvažnije. Da igramo odbranu, hvatamo skokve, asistiramo, pravimo blokove. To je sjajna stvar kod košarke".

I za kraj, Laso nije mogao a da ne uokviri posebnu vezu između Real Madrida i Beograda.

"Poštujem ovaj grad, iznedio je veliki broj igrača i košarkaški je grad. U košarci sam odavno i svaki dolazak u Beograd je poseban. BIli smo prvaci ovde, opet igramo finale. Nema sumnje da će mi Beograd biti u srcu"


tagovi

Pablo LasoPablo LasoKK Real MadridFajnal for u BeograduFajnal for EvroligeFajnal for Beograd 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara