Šarunas Jasikevičijus (Foto: Starsport)
Šarunas Jasikevičijus (Foto: Starsport)

Jasikevičijus: Primiti 52 poena za poluvreme je nedopustivo, nemamo ubice u timu

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 23:53

Trener Barselone veoma razočaran posle poraza

Sanjala je Barselona plasman u još jedno finale Evrolige. Željna da se iskupi za prošlogodišnji poraz od Efesa. Ponovo je sastavila tim za najviši domet, ispunila prvi preduslov - kao lider ligaškog dela stigla u plej-of. Dobro se namučila da savlada minhenski Bajern u četvrtfinalu, ali je i dalje važila za prvog favorita u Beogradu. Rival nije mogao da bude atraktivniji - Real Madrid. Klasiko je ispunio očekivanja, što se ne može reći i za četu Šarunasa Jasikevičijusa. Vasrksli Madriđani su našli put do borbe za trofej. Kao i u fudbalu, pokazali da ih nikada ne smete otpisati.

Trener katalonskog giganta nikako ne može da bude zadovoljan ishodom. Barsa je skrojena da sedne na krov Evrope. Drugu godinu zaredom nije uspela.

Izabrane vesti

"Čestitke Realu. Nismo posvetili pažnju detaljima, nismo odradili veliki broj stvari o kojima smo pričali. Bili smo 11 poena u prednosti na poluvremenu, a igračima sam rekao u pauzi da nismo dobri. Real je promašivao i znao sam da će se to izbalansirati. Na kraju je pogađao. Nisam uspeo da spremim tim za ono što sledi. Trener je uvek snosi najveću odgvoornost. Ako dozvolite 52 poena u drugom poluvremenu u utakmici za finale... To je neprihvatljivo. Morali smo više da se žrtvujemo. Veliko razočarenje, mislim da smo bolji tim, ali nećemo igrati finale", rekao je Jasikevičijus.

Ponavlja da su detalji bitni, ali da ovakve mečeve rešavaju najiskusniji.

"Slušajte, ovo je Fajnal for i veliki momci moraju da igraju. Oni reševaju ovakve utakmice, ponekad se pojavi neki iks faktor. Svaki tim ovde ih ima. Igrači najpre moraju da se žrvuju u odbrani. Vraćamo se uvek na detalje koji odlučuju ovakve utakmice".

Zadovoljan je ofanzivnim pristupom, ali smatra da u timu nema igrača sposobnog da reši ovakve utakmice.

"Nisam siguran da smo protiv Bajerna dali 83 poena na nekom meču. Madrid je igrao isto ovako protiv nas u Blaugrani. Jabusele je čuvao Kalatesa, Dek Mirotića i stalno su preuzimali. Morate da se branite i to je tako. Moram da ponovim, šta da pričamo kada smo primili 52 poena za poluvreme? Protiv Bajerna smo se možda umorili, ali to je bila naša krivica. Izgubili smo dosta odlučujućih utakmica. Nismo ubice. Pričam to već godinu i po dana i teško mi je da se sa tim pomirim", zaključuje Jasikevičijus.


tagovi

KK BarselonaFajnal for Beograd 2022Šarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara