Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Lilardova simultanka, ali Grentov ekser Lejkersima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.10.22. | 00:18

Džerami Grent poenima na tri sekunde do kraja doneo pobedu Trejlblejzersima u Los Anđelesu

Drama u Stejps centru. Vodili su Lejkersi u finišu susreta, ali je Demijan Lilard uzeo stvari u svoje ruke u završnici. Serijom poena vratio Portland, a onda trojkom na 13 sekundi do kraja preokrenuo rezultat. Lebron Džejms je uspeo da izjednači na 7,7 sekundi do kraja, ali kada su svi pomislili da će Lilard rešavati, lopta je otišla u ruke Džeramija Grenta. Posle sjajnog prodora je pogodio i doveo četu Čonsija Bilapsa na prag trijumfa. Lebron je uzeo šut za produžetak iz okreta - i promašio. Na kraju 106:104 za sastav iz Oregona.

Fantastični Lilard je svakako junak Portlandove pobede. Ponovio je partiju od pre par dana i susret okončao sa 41 poenom. Dželat Grent je dodao 16 poena, a Enferni Sajmons 12. Džoš Hart je imao devet poena, ali i 16 skokova, dok je Nurkić upisao svega šest poena, ali uhvatio 13 lopti pod obručima. Sa druge strane 31 poen i po osam skokova i asistencije Lebrona Džejmsa. Entoni Dejvis je upisao dabl-dabl (22p, 10sk), dok je Luni Voker dodao 15 poena, a Rasel Vestbruk 10 (po šest asistencija i skokova).

Izabrane vesti

Briljirao je Lilard u prvom poluvremenu. Delovao nezaustavljivo i bilo je jasno da je ovo njegovo veče. Da će novom simultankom baciti i Lejkerse na kolena, kao što je to pre par noći uradio u susretu sa Finiksom (41p). Ipak, pokazali su Jezeraši da mogu da funkcionišu kao tim, da bi Darvin Hem mogao da pronađe da uklopi Džejmsa, Dejvisa i Vestbruka, a da ne trpe igrači poput Vokera koji je odlično otvorio sezonu. Jasno je ipak da im je potrebno još vremena.

Imali su Trejlblejzersi sedam poena viška na poluvremenu, ali su Džejms i drugovi sredinom trećeg perioda uspeli da preokrenu. Dejm i drugovi su ponovo uspostavili kontrolu, ali bilo je to kratkog daha. Domaćin je bio rešen da se vrati, pa je serijom 10:0 uspeo da dođe i do nešto komfornijeg viška. Ubrzo je ipak postalo jasno da nas čeka dramatična završnica. Vodili su Lejkersi, ali Portland se nije predavao. Lilard je pogađao bitne šuteve u završnici, Jezeraši nisu najbolje rezonovali u napadu i nakon ofanzivnog skoka i polaganja Nurkića na 37 sekundi do kraja prišli na pola koša zaostatka.

Vestbruk je potom promašio otvoren šut, Portland je krenuo u napad, a onda je Patrik Beverli pao kao pokošen posle sudara sa Nurkićem. Sudije su svirale faul u napadu, ali su ipak odlučile da gledaju snimak. Odluka je promenjena, jer je procenjeno da je bek Lejkersa simulirao. Lopta je dodeljena Portlandu, a onda je došlo "Dejmovo vreme". Bilo je jasno da će preuzeti odgovornost i na 13 sekundi do kraja je ubacio trojku za preokret - 104:102 za sastav iz Oregona.

U narednom napadu Lebron beži Nurkiću i kroz samo par sekundi stiže do laganog polaganja za izjednačenja na 7,7 sekundi do isteka vremena. Svi su u narednom napadu Portlanda videli loptu u rukama Lilarda, ali su ga Lejkersi dobro sakrili, pa je odgovornost preuzeo Grent - i pogodio posle prodora na ravno tri sekunde do kraja! Džejms je potom promašio iz okreta sa zvukom sirene, pa su Lejkersi pretrpeli i treći poraz, a Portland upisao drugu pobedu.


NBA

Nedelja

LA Lejkers - Portland 104:106

/Džejms 31 - Lilard 41/

Atlanta - Šarlot U TOKU

01.00: (1,65) Klivlend (13,0) Vašington (2,50)

01.00: (1,30) Nju Orleans (15,0) Juta (4,00)

02.00: (4,00) Oklahoma (15,0) Minesota (1,30)

02.30: (1,22) Golden Stejt (16,0) Sakramento (5,00)

04.00: (2,05) LA Klipers (12,5) Finiks (1,95)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Los Anđeles LejkersPortland TrejlblejzersLebron DžejmsDemijan LilardEntoni Dejvis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara