Melih Mahmutoglu (©Star Sport)
Melih Mahmutoglu (©Star Sport)

Mahmutoglu: Igraćemo za klub i reprezentaciju, ali ova situacija nije zdrava za igrače

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 14:14

“Postoji li neki drugi sport na svetu gde se utakmice igraju dva dana zaredom? U NBA ligi postoji takav tempo, ali tamo je sve podređeno igračima“

Poput Srbije, za reprezentaciju Turske naredne dve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket su ključne za dalji rasplet. Ekipa Ergina Atamana prvo u petak dočekuje Belgiju, a tri dana kasnije gostuje Orlovima u Beogradu.

Kako bi ostalo dovoljno vremena za pripremu, turska liga otkazala je kolo proteklog vikenda, mada je Ataman naknadno otkrio da će kvartet Fenerbahčea Skoti Vilbekin, Šehmus Hazer, Metečan Birsen, Melih Mahmutoglu igrati protiv Crvene zvezde u četvrtak, pa će se odmah zatim priključiti ostatku ekipe.

Izabrane vesti

Upravo je kapiten Fenera za turske medije govorio o važnosti pobeda u narednih nekoliko dana.

“Šansa (da se plasiramo na Mundobasket) i dalje postoji. Imamo snagu da dobijemo sve četiri utakmice do kraja. U prvom meču dočekujemo Belgiju i želimo pobedu pred našim pristalicama. To bi nam dalo zamajac pred teško gostovanje Srbiji. Možemo da dobijemo oba meča, to smo pokazali u nekim ranijim utakmicama“, rekao je turski šuter.

Petak, 18.00: (1,45) Grčka (15,0) Letonija (3,05)

Kako će pre duela sa Belgijom igrati i meč Evrolige, Mahmutoglu je ocenio da trenutna situacija u evropskoj košarci nije dobra...

“Spremni jesmo da igramo i za klub i za reprezentaciju, ali... Ovo nije zdrava situacija za igrače. Postoji li neki drugi sport na svetu gde se utakmice igraju dva dana zaredom? U NBA ligi postoji takav tempo, ali tamo je sve podređeno igračima. Nažalost, mi ovde propuštamo mnogo treninga. Ni za koga ovo nije dobra stvar, pogotovo za igrače, ali ovo ne kažem da bih tražio izgovor. Uradićemo sve što možemo da donesemo pobede u oba meča“.

Mahmutoglu je sa Fenerbahčeom odlično startovao u domaćem prvenstvu i Evroligi, nedavno je na gostovanju Barseloni klub pretrpeo prvi poraz gledajući ta dva takmičenja...

“Dobri smo. Imamo novu ekipu, zato je važno da se dobro krene. Rano je da govorimo o našim dometima, zato idemo korak po korak. Sezona je dugačka, svi možemo bolje. Imamo dobar tim i radi se kvalitetno. Znamo šta trener želi od nas“.

Uporedio je rad sa selektorom Erginom Atamanom i trenerom Dimitrisom Itudisom...

“Obojica su izuzetni treneri, ali imaju svojih razlika. Obojica su vredni ljudi i treneri, uspešni“.

Turska u naredne dve utakmice kvalifikacija ulazi sa skorom 2-4, odnosno pobedom manje od Belgije i Srbije.


tagovi

košarkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara