(©AFP)
(©AFP)

Majami zaustavljen bez Batlera: Rafali Bransona i Bereta i sjani Rendl vodili Nikse do izjednačenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 04:46

Ništa od još jednog brejka, serija se seli na Floridu sa 1:1

Čekao je Njujork 10 godina da se nađe u polufinalu Istočne konferencije i jasno je da ne želi ekspresno da završi učešće u njemu. Nakon brejka već u prvom meču delovalo je da će Majami bez mnogo muke završiti posao, međutim, serija se na Floridu seli sa nerešenim ishodom. U drugom meču Niksi su iskoristili odsustvo povređenog Džimija Batlera i pobedom 111:105 stigli do izjednačenja.

Na krilima Džejlena Bransona (30 poena, 6/10 za tri, uz 5 skokova), Džulijusa Rendla (25p, 12sk, 8as) i Ar-Džeja Bereta (24p, 5/9 za tri), domaćini su uspeli u završnici da ovaj neizvestan meč prelome u svoju korist.

Izabrane vesti

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, mada je ono uglavnom bilo na strani Majamija, ali nijednom razlika nije prelazila u dvocifrenu. Sredinom poslednje deonice činilo se da će gosti uspeti da se odlepe, kada je Gejb Vinsent vezao osam poena za 88:85. Bio je nigerijski bek u naletu, međutim, uspeli su domaćini da ga ukrote i zadrže dramu do samog kraja.

U nedostatku svog najboljeg igrača, Majami nije imao snage za novi brejk. Izostanak Batlera zbog povrede zgloba probali su da nadomeste Kejleb Martin (22p, 8sk) i Gejb Vinsent (21p, 5as). Obojica su ubacili po četiri trojke i imali neke dobre momente igre, ali nedovoljno da bi odveli svoj tim na lepih 2:0 uoči mečeva u kojima će igrati pred svojim navijačima.

Probaće sada Niksi da budu ti koji će se radovati na strani i time dodatno produžiti seriju. A, možda i prirediti iznenađenje u konačnom ishodu.

NBA - POLUFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE

Njujork - Majami 111:105 /1:1 u seriji/

/Branson 30, Rendl 25, Beret 24 - Martin 22, Vinsent 21/



tagovi

Majami HitNjujork NiksNBA ligaplej-of NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara