Lorenzo Braun (©Reuters)
Lorenzo Braun (©Reuters)

Makabi zbog rata i selidbe u Beograd na gubitku od 5.100.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 14:43

Ponos Izraela izdvojio ozbiljnu sumu novca na letove i smeštaj u srpskoj prestonici, a pritom svaku utakmicu kao domaćin igra pred praznim tribinama

Beograd je od jesenas postao privremeni dom Makabija, a klub iz Tel Aviva u njemu – gubitaš. Ponos Izraela bio je primoran da se preseli iz države, kako bi mogao da neometano igra utakmice Evrolige, dok u pojasu Gaze traju ratna dejstva i zbog toga će za ovu sezonu biti u minusu.

Makabi je odabraio glavni grad Srbije da u njemu bude domaćin, postao je dugoročna baza šestostrukog osvajača Evrolige, ali mu i doneo velike izdatke. Israel Hayom piše da će, kada se sve sabere, biti na gubitku od oko 5.100.000 evra.

Izabrane vesti

Izdvojio je ozbiljnu sumu novca na selidbu u Beograd, smeštaj u srpskoj prestonici i letove Ponos Izraela. Neplanirani trošak je okvirno oko 1.300.000 evra, a još veći zbog toga što svaku utakmicu kao domaćin igra pred praznim tribinama.

Dobar deo klupskog budžeta Makabi je punio od prodaje karata. Sada na taj priliv sredstava ne može da računa i pride ljudima koji su unapred kupili, odnosno u njihovom slučaju najčešće obnovili sezonske karte, moraće da refundira novac.

Procena je da će tu izgubiti još 3.800.000 evra i, prema pisanju Israel Hayoma, biće to jak udarac za klub. Ne čudi pošto je budžet kluba iz Tel Aviva za ovu sezonu 23.000.000 evra.

Rat u Izraelu odraziće se na finansije, ali rezultati trenutno ne trpe. Makabi je osmi u Evroligi, nalazi se u zoni plej-ina i ima učinak od 15 pobeda i 13 poraza. Što se tiče igranja na domaćem terenu, u Beogradu, ostvario je deset trijumfa i četiri neuspeha.



tagovi

EvroligaKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara