Džejlen Branson (AFP)
Džejlen Branson (AFP)

Mali princ Njujorka odbranio Garden od Indijane! Nova 40+ partija Džejlena Bransona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 03:07

Niksi poveli sa 1:0 protiv Indijane u polufinalu istočne konferencije uz 21 poen neverovatnog Bransona u poslednjoj deonici

Leti, tutnji, na raketni pogon igra Džejlen Branson ovogodišnji plej-of NBA lige! Jer da nije bilo njega, pitanje je da li bi Njujork prošao Filadelfiju kao prvu prepreku, a de fakto ne bi dobio prvu utakmicu polufinala istočne konferencije protiv žilave Indijane. Neizvesno je bilo do poslednjeg minuta utakmice u Medison Skver Gardenu, na momente je u poslednjoj deonici delovalo i da bi gosti mogli do brejka, ali kao što rekosmo, pritisnuo je dugme za nitro ubrzanje uoči poslednjih 12 minuta Mali princ Njujorka i sa 21 poenom u poslednjoj deonici prelomio susret u Velikoj Jabuci - 121:117.

U šest utakmica protiv Filadelfije, Branson je prosečno beležio nešto više od 35 poena po meču, a večeras je sasuo 43 u koš rivala! Četvrti put zaredom omaleni plejmejker postigao je 40 ili više poena, a večeras je izluđivao odbranu Pejsersa konstantnim fintiranjem, driblinzima, okretima i šutevima uz kretnju unazad koju je bilo nemoguće braniti. Uoči poslednjeg kvartala Branson je sakupio 22 poena bez ijedne pogođene trojke. Ali to mu večeras i nije bilo naročito neophodno oružje.

Izabrane vesti

Doduše, prvu i jedinu Branson je pogodio u vrlo bitnom momentu, na četiri i po minuta pre kraja kada je Indijana vodila 109:104 i tada je praktično stavio Nikse na pleća noseći ih do kraja utakmice. Usledila su pogođena bacanja, zatim dva uspešna šuta iz okreta, te asistencija za trojku Divićenca posle koje je Njujork poveo sa 118:115. Bilo je to na 40 sekundi pre kraja, reagovao je Rik Karljal tajm-autom iz kojeg je Paskal Sjakam došao do poena smanjivši na 118:117. I Niksi su odgovorilili minutom odmora nakon kojeg je Branson izgubljenom loptom stavio na tacnu večerašnji neverovatan učinak. Ipak, Pejsersi se nisu poslužili. Uprskali su stvari faulom u napadu Majlsa Tarnera, u međuvremenu je Branson pogodio tri bacanja, da bi nakon toga Anunobi ukrao loptu Tajrisu Halibartonu četiri sekunde pre kraja i potvrdio vođstvo Njujorka.


Branson je na 43 poena dodao po šest skokova i asistencija, a četiri izgubljene lopte biće brzo zaboravljene. Veliku pomoć dobio je od Dontea Divićenca koji je meč završio sa 25 poena, odnosno Džoša Harta sa učinkom od 24 poena, 13 skokova i osam asistencija. Ne treba zaboraviti ni svepristutne O-Džeja Anunobija i Ajzeju Harteštajna sa po 13 poena, čeiti asistencije i šest, odnosno devet skokova. Pritom je Hartenštajn pogodio trojku sa više od pola terena uz zvuk sirene pre odlaska na petnaestominutnu pauzu. Da lopta nije prošla korz obruč, Indijana bi imala plus devet na poluvremenu, a ovako je bilo 49:55.

Nijedan tim tokom utakmice nije se odlepio na dvocifrenu prednost što dovoljno govori o neizvesnosti duela u Njujorku. Domaćini su bolje otvorili meč i sa 25:17 stekli, ispostavilo se maksimalnu prednost večeras, dok je Indijana sa lakoćom promenila odnos snaga tokom druge deonice. Treći period protekao je u apsolutnom egalu (33:32), da bi Niksi, isključivo zahvaljujući Bransonu, uspeli da dobiju triler završnicu.

U poraženom timu najbolji su bili Tarner sa 23, odnosno Sjakam sa 19 poena, ali je Tarner prišio sebi epitet tragičara onim faulom u napadu na 18 sekundi pre kraja, pri rezultatu 118:117.


tagovi

Njujork NiksIndijana PejsersDžejlen Branson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara