Marina Maljković (©MN Press)
Marina Maljković (©MN Press)

Maljković o ishodu žreba: Igračice spremne na krvav rad, ne sme da nas zavara rezultat iz kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 13:00

Selektorka želi dobar rezultat u Sidneju

Ženska seniorska reprezentacija Srbije saznala je imena protivnica na na Svetskom prvenstvu u Sidneju (22. septembar - 1. oktobar), a nedugo pošto je obelodanjeno da će naša ekipa igrati u Grupi B sa Francuskom, Australijom, Kanadom, Nigerijom i Japanom, oglasila se i selektorka Marina Maljković.

Ona ističe da u završnici velikog takmičenja lakih protivnika - nema.

Izabrane vesti

"Mi smo tim koji se razvija i koji tek treba da se stvara. U ovoj ekipi ne postoje dve igračice koje igraju zajedno tokom sezone u jednom klubu, što znači da ovaj tim tek treba da stvara svoju koheziju i tek treba da postane kompaktna grupa. Ono što je važno je da su devojke apsolutno prihvatile moj sistem i pravila ponašanja i da su spremne na krvav rad koji im je obećan u toku leta. Nikako ne smemo da budemo naivne i da mešamo Svetsko prvenstvo, veliko takmičenje čiji će pritisak većina ovih igračica tek prvi put osetiti u septembru i veliki uspeh ostvaren u kvalifikacijama u Beogradu, koji me mnogo raduje, a koji je bio vetar u leđa da dve naše glavne igračice odu u VNBA, gde će predstavljati Srbiju. Neizmerno sam ponosna na njih i imaju moju punu podršku", rekla je Maljkovićeva.

U Australiji će trostruko uzastopno zlato braniti košarkašice SAD, dok naša selekcija nije uzela učešće na poslednjem održanom Svetskom kupu 2018. u Španiji. Poslednji put Srbija je na planetarnoj smotri bila 2014. kada je zauzela osmo mesto sa skorom 3-4.



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeKSSKošarkaški savez SrbijeMarina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara