Džamal Mari i Nikola Jokić (©AFP)
Džamal Mari i Nikola Jokić (©AFP)

Mari o Jokiću: On je MVP svaki put kad kroči na parket, neverovatno koliko je potcenjen

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.03.22. | 11:08

"Da li mora da zakuca kroz noge da bi svi bili srećni?", zapitao se saigrač srpskog centra iz Denvera

Igra Nikola Jokić bez druge zvezde Denvera Džamala Marija od aprila prošle godine i ne posustaje. Odveo je Nagetse do plej-ofa minule sezone, osvojio MVP nagradu, izbacio Portland u prvoj rundi, ali nije imao snage za više. Posle samo devet mečeva u novoj sezoni ostao je i bez pomoći Majkla Portera Džuniora, ali uspeo je održi sastav iz Kolorada u šest najboljih na Zapadu. Ponovo je jedan od najboljih igrača u ligi, beleži istorijske brojke i zato Mari veruje da ponovo zaslužuje nagradu za najkorisnijeg igrača u ligi.

Kanađanin bi mogao uskoro da se vrati na parket. Pretrpeo je jednu od najtežih povreda u sportu, pokidao prednje ukrštene ligamente kolena u finišu regularnog dela minule sezone, ali raste optimizam da bi do plej-ofa mogao da se vrati na parket.

Izabrane vesti

Višak vremena iskoristio je da prozbori koju za američki sajt Kompleks, a jedna od glavnih tema njihovog razgovora bio je i centar iz Sombora. Nikola je prema poslednjim "merenjima" prvi kandidat za MVP priznanje (objavljena 25. februara). Ponovo mu je glavni protivkandidat centar Filadelfije Džoel Embid, a visoko se kotiraju i Janis Adetokunbo, Demar Derozan i Stef Kari (tim redom).

Mari smatra da dilema ne postoji.

"Gledam kako pojedini na društvenim mrežama pišu kako nije MVP. Ako se bavite košarkom ili ste je gledali, on dominira igrom, a nije kao da ne izlazi iz teretane, ne kreće se brže, samo rastavlja odbrane na sastavne delove. Pri svakom posedu ga udvajaju i on i dalje beleži tripl-dabl u proseku bez dva glavna poentera na terenu uz njega. Ne mogu da verujem što ovom moram da kažem, ali potcenjen je. Šta više želite od njega? Da bukvalno zakuca kroz noge da bi bili srećni? On radi sve što je pobedničkoj i šampionskoj ekipi treba i to sve objašnjava. On je najkorisniji igrač svaki put kad kroči na parket", jasan je Kanađanin.

Jokić prosečno beleži 25,5 poena, 13,8 skokova i osam asistencija po nastupu ove sezone. Niko u istoriji najjače lige sveta nije uspeo da okonča sezonu sa prosekom od makar 25 poena, 13 skokova i šest asistencija. Igra pritom bez praktično pola prve petorke, a minulog leta je ostao i bez pomoći Pola Milsapa, Džeramija Grenta...

Otkrio je Mari i šta najviše ceni kod srpskog košarkaša.

"To što želi da pobedi. Kada igramo zajedno, nesebičan je. Dam mu loptu, on mi je vrati. Ne zanima ga ko će uzeti poslednji šut. Samo želi da pobedi i to je najzabavniji deo. Neverovatan je, kao i njegovi pasovi, ali svi imamo isti cilj na umu i on nas ka njemu vodi. Uz njega svi napreduju, ko god da uđe u igru".

Ističe kanadski košarkaš da se Jokić nije promenio od prvog dana.

"Ista je osoba kao i prvog dana kada je došao u ligu. Šaljiv je, prizeman, skroman, a u isto vreme najbolji na terenu. To nam puno znači kao timu. Ne pobeđuje samo on, već čini da se osećamo kao da pobeđujemo zajedno. Nikada ne stavlja sebe u prvi plan", zaključio je Džamal Mari.



tagovi

Denver NagetsDžamal MariNikola JokićMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara