Nikola Mirotić sa saigračima (©Starsport)
Nikola Mirotić sa saigračima (©Starsport)

Mirotić: Partizan i Zvezda potrebni evropskoj košarci; Jasikevičijus: Možda i najbolja atmosfera na svetu

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 22:53

"Veliko zadovoljstvo. Volim ove ljude i zemlju, kao što svi znaju. Drago mi je da su Partizan i Crvena zvezda ovde i želim im da ostanu u Evroligi još dugi niz godina", rekao je košarkaš Barselone posle pobede nad Partizan Mozzart Betom

Novi rekord sezone, 20.041 navijač na tribinama, ali Barselona je večeras bila bolja. Slavila je četa Šarunasa Jasikevičijusa 89:80 pred krcatom Štark Arenom, upisala 21. pobedu (10 poraza) i nanela Partizan Mozzart Betu 14. poraz (17 trijumfa).

Jedan od ključnih igrača u trijumfu katalonskog sastava bio je Nikola Mirotić koji je bio na pragu dabl-dabla sa 19 poena i osam skokova.

Izabrane vesti

"Slava Gospodu! Kao i uvek, teška i emotivna utakmica u Beogradu. Sa ovim navijačima, ogromna pobeda. Igrali smo odličnu košarku u drugom poluvremenu. Velika pobeda i odličan test jer smo igrali odličan meč i sada su ostale još tri utakmice", sumirao je utiske aktuelni MVP Evrolige.

Još jednom je istakao koliko mu prija da igra u Beogradu i podržao srpske predstavnike u elitnom takmičenju.

"Uvek. Veliko zadovoljstvo. Volim ove ljude i zemlju, kao što svi znaju. Drago mi je da su Partizan i Crvena zvezda ovde i želim im da ostanu u Evroligi još dugi niz godina, jer su potrebni evropskoj košarci".

Trener Šarunas Jasikevičijus je bio veoma zadovoljan igrom u drugom poluvremenu.

"Partizan je postigao oko 30 poena u drugom poluvremenu, a u prvom oko 44. Fizički smo bili bolji u nastavku, bolje smo odgovorili, publika je bila van utakmice, što je ovde ogromna stvar i upisali smo vrlo dobru pobedu".

Oduševljen je ambijentom u Štark Areni.

"Ova atmosera je magična, možda i najbolja na svetu. Tu je 20.000 ljudi, zaista nešto posebno"

Prokomentarisao je litvanski stručnjak partiju njegovog prošlosezonskog igrača, sada vedete Partizan Mozzart Beta – Dantea Egzuma.

Nije bilo šansi da ga zadržimo sa situacijom u našem klubu. Imao je solidnu sezonu kod nas, uvek je druga sezona bolja, igrač napravi iskorak. To se vidi, radi kod najboljeg trenera Evrope. Kada Dante pogađa trojke, gotovo je nezaustavljiv. Večeras je bio ponovo odličan“.

Jedno od pitanja bilo je vezano za igru Barselone tokom sezone. Čini se da sada Barsa igra bolje kako vreme prolazi, dok je prethodnih sezona najbolju košarku pokazivala u prvom delu godine.

Uvek pokušavamo da igramo najbolju košarku tokom sezone, imali smo probleme sa povredama u prvom delu sezone. Sada se bolje osećamo fizički, igramo bolje. Videćemo do kraja sezone šta će biti. Definitivno igramo bolje kako sezona prolazi“.

Postoji mogućnost da se ove ekipe ponovo ukrste u plej-ofu.

Ako želite da budete šampioni, morate da pobedite najbolje. Tako je i kada igrate protiv Partizana. Pričaćemo o duelu sa crno-belima ako se ukrstimo na parketu u plej-ofu“.

Koliko je teško igrati ACB ligu i Evroligu u ovakvom ritmu?

Teško je igrati na dva fronta. Kao trener voleo bih da možemo da igramo na istom nivou utakmice na svim frontovima, ali to je jako teško za igrače“.

Da li je Barselona glavni favorit za evrotitulu sa ovakvom igrom?

Videćemo, ima dosta vremena do kraja sezone, plus treba uzeti u obzir i kvalitet drugih rivala“, zaključio je Jasikevičijus.

Nikolas Laprovitola nije krio osmeh posle 25 poena i sedam asistencija protiv crno-belih.

"Posle pobede se uvek dobro osećamo. Kada igramo dve utakmice u istoj nedelji, to je veliki izazov. Počeli smo da na dobar način u ovakvoj atmosferi vrlo važna pobeda", rekao je Argentinac.

Najveći izazov na parketu Partizan Mozzart Beta?

"Da se suočimo sa ljudima i publikom i igramo. Navijači Partizana su među najboljima u Evroligi. Dobro smo se spremili da igramo protiv njih i ekipe Partizana i napravili dobar posao".


tagovi

KK BarselonaKK PartizanPartizan Mozzart BetNikola MirotićŠarunas JasikevičijusDante EgzumNikolas Laprovitola

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara