(©Starsport)
(©Starsport)

Monako dovodi evroligaškog centra: Žaite sve bliži potpisu sa Kneževima

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.05.23. | 14:00

Čeka ga ugovor na dve godine

Dobru evropsku sezonu je imao Monako, a u petak će probati u Kaunasu da je podigne za još jedan nivo. Klub u kojem je trener Saša Obradović će se boriti sa Olimpijakosom za plasman u finale Evrolige. Ali i pored svega toga, u taboru Kneževa stižu da misle i na sledeću sezonu.

Izvesno je da će na leto u Monako doći Mam Žaite, centar koji trenutno nastupa za Virtus iz Bolonje. Očekuje se da će 208 centimetara visok centar potpisati ugovor na dve godine, piše Basket Njuz.

Izabrane vesti

Prošlogodišnji najkorisniji igrač i osvajač Evrokupa sa Virtusom bi proširio rotaciju domaćih igrača u francuskom prvenstvu. Žaite drugu sezonu nosi dres italijanskog crno-belog predstavnika u Evroligi, a ima bogato iskustvo igranja u Francuskoj jer je nastupao za SOMB, Nanter, Strazbur i Limož.

„Petica“ Virtusa ove sezone u Evroligi prosečno beleži 8,4 poena (59,1 odsto za dva poena), 4,7 skokova i 9,6 efikasnosti za 19 minuta u igri. Najbolje partije na međunarodnoj sceni ove godine, Žaite je imao protiv Crvene zvezde (15 poena, devet skokova) i protiv Panatinaikosa (20 poena, deset skokova).

Na poziciji centra u Monaku trenutno su Donatas Motejunas, kojem ističe ugovor na leto, kao i Donte Hol i Joan Makundu.


tagovi

KK MonakoVirtus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara